27 tra 2024
MATEJ NEVEŠĆANIN: “Presretan sam i već jedva čekam Svjetsko prvenstvo”
Foto Kurti
Skokovi u vodu

MATEJ NEVEŠĆANIN: “Presretan sam i već jedva čekam Svjetsko prvenstvo”

Koliko je velik uspjeh Mateja Neveščanina najbolje će reći sljedeći podatak. Bronca koju je jučer osvojio na Europskom juniorskom prvenstvu u Rijeci prva je medalja s velikog natjecanja u povijesti hrvatskih skokova u vodu u muškoj individualnoj konkurenciji.

– Presretan sam i zbog medalje i zbog nastupa, na kraju i zbog tog povijesnog podatka. Još uvijek sam previše pod dojmom da bi mogao išta pametno reći – javio nam se Matej iz Rijeke odmah nakon senzacionalnog uspjeha i dodjele medalja.

Matejeva jača disciplina je inače daska 1 metar, ali ova bronca stigla je s daske 3 metra. I to u konkurenciji nekoliko godina starijih mladića. Jer Mateju je tek 14 godina, a ovo je bilo juniorsko prvenstvo na kojemu su, zbog prošlogodišnjih odgoda svih natjecanja, pravo nastupa imali čak i godinu dana stariji.

1. Italija 2. Velika Britanija 3. HRVATSKA

– Prije početka prvenstva znao sam da se mogu boriti s njima. Nisam došao u Rijeku turistički, došao sam ih pobijediti i s takvim pristupom ulazim u svako natjecanje – ističe mladi član Kluba skokova u vodu Zadar.

Prvo mjesto osvojio je skakač iz Italije, drugo iz Velike Britanije, a iza Mateja ostali su skakači iz Ukrajine, Rusije, još po jedan iz Velike Britanije i Italije, zatim Njemačke, Španjolske… Sve dobro poznate nacije u ovom sportu.

– Mislim da će nas, nakon ovog rezultata, u cijeloj Europi gledati malo drugačije – kaže Matej, kojega ove godine očekuje još jedno veliko natjecanje – Svjetsko prvenstvo u Ukrajini (Kijev).

– Jedva čekam to prvenstvo. Odmah mogu reći da ni tamo ne idem na izlet – za kraj će europski brončani mladić iz Zadra.