17 sij 2022
AMFORA PRVAK Diadora propustila +7 iz prve utakmice i +9 u drugoj
Foto: KK Amfora Makarska
Domaća košarka

AMFORA PRVAK Diadora propustila +7 iz prve utakmice i +9 u drugoj

Košarkaši Diadore nisu uspjeli osvojiti naslov prvaka Druge lige Jug i izboriti plasman u kvalifikacije za Prvu ligu. Nakon što su u prvoj utakmici u Makarskoj pobijedili Amforu rezultatom 66:73, u uzvratu na domaćem terenu Entuzijasti nisu uspjeli sačuvati tih sedam poena prednosti. Makarani su sinoć u Jazinama slavili s osam razlike, 63:71 te tako osvojili naslov prvaka.

Krajem treće četvrtine Diadora je imala najvećih devet poena prednosti, što zajedno sa +7 iz Makarske znači ukupnih +16. Međutim, gosti se nisu predavali. Zadarski napad je stao, a onaj makarski proradio. U posljednjih nekoliko minuta Željko Jović i Roko Galić tricama su odveli Amforu na +6, da bi 13 sekundi prije kraja Mladen Primorac zabio za konačnih +8. Entuzijastima je ostao posljednji napad, ali nisu uspjeli šutirati prema košu, jer su gosti osvojili loptu i slavili s konačnih 63:71. Točno koliko je trebalo za naslov prvaka.

Amfora će tako igrati i u kvalifikacijama za Prvu ligu s ostalim prvacima regija, dok će Diadora svoj prvoligaški san morati odgoditi za sljedeću sezonu.