25 lip 2022
KREŠIMIR MARAKOVIĆ: “Vjerujem da zadarski rukomet čeka lijepa budućnost”
Rukomet

KREŠIMIR MARAKOVIĆ: “Vjerujem da zadarski rukomet čeka lijepa budućnost”

Rukometaši Zadra sezonu u 1. HRL jug završili su na 9. mjestu sa 16 osvojenih bodova u 22 kola, odnosno sedam pobjeda, dva remija i 13 poraza. U određenim trenucima sezone činilo se da bi momčad Krešimira Marakovića mogla biti i bolje plasirana, no u konačnici u klubu su zadovoljni ovim rezultatom, tim više što je priliku dobilo i dosta mladih igrača.

– Kada sve zbrojim i oduzmem, zadovoljan sam proteklom sezonom, prije svega željom, zalaganjem i srčanošću koju su momci pokazali, ali i rastom momčadi iz utakmice u utakmicu. Kao najbolji primjer mogu navesti tri dvoboja s Trogirom, od kojega smo u pripremama izgubili 14 razlike, potom u prvom dijelu prvenstva pet, da bismo ih u drugom dijelu pobijedili sa šest razlike – rekao je Maraković i dodao.

– Ova sezona je dokaz da u Zadru ima puno rukometnog potencijala i da samo treba raditi.

U klubu najviše nade polažu upravo u mlade snage.

– Svake godine pa tako i ove ima igrača koji odlaze na fakultet, ali ima i mladih koji dolaze. Ove sezone je naša U-17 momčad igrala završnicu državnog prvenstva te osvojila 11. mjesto. Mnogi od tih momaka jedva čekaju priliku da zaigraju za seniore i to je naša velika snaga.

Kako će Zadar izgledati sljedeće sezone u ovom trenutku je teško pretpostaviti. Ipak, u Mocirama su optimistični.

– Hoće li biti pojačanja u ovom trenutku teško je reći. U svakom slučaju borit ćemo se i truditi da budemo što bolji i u sljedećoj sezoni. Svakako s optimizmom čekamo nove izazove i vjerujemo da zadarski rukomet čeka lijepa budućnost – zaključio je Maraković.