10 lip 2023
JUMBO REGATA – ZAGREB Šest medalja za veslače Jadrana
rbt
Veslanje

JUMBO REGATA – ZAGREB Šest medalja za veslače Jadrana

Veslači Jadrana nastupili su na tradicionalnoj međunarodnoj Jumbo regati, koja je održana na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu. Jadranaši su osvojili ukupno šest medalja, a najviše uspjeha imali su kadeti osvojivši pet medalja.

Druga mjesta na regati osvajali su u četvercu bez kormilara mlađih juniora Dominik Ferjančić, Toma Rogić, Duje Kanjer, Roko Skočić, zatim Viktorija Aleta i Dora Turčinov u dvojcu na pariće kadetkinja te Viktorija Aleta u samcu kadetkinja.

Treći su bili u četvercu na pariće kadeta Mateo Matešić, Bartol Cuković, Rafael Brkić i Toni Čurković, zatim u četvercu Gig kadeta Marino Hrboka, Rafael Brkić, Niko Modrić, Adi Hadžić i kormilar Toni Čurković te u dvojcu na pariće kadeta Mateo Matešić i Bartol Cuković.

U finalima su još veslali: četverac bez kormilara juniora Petar Miloš, Ivan Mustać, Bernard Murtić i Luka Kovač (4. mjesto), dvojac na pariće juniorki Sara Žuvanić i Natali Pera (4.), četverac bez kormilara mlađih juniora Elvis Vrkić, Đani Švenjak, Lovre Kurtin i Niko Škarpona (4.), dvojac bez kormilara mlađih juniora Dominik Ferjančić i Toma Rogić (4.), Sara Žuvanić u samcu juniorki (5. mjesto), Frane Bencun u lakom samcu juniora (5.), dvojac bez kormilara Petar Miloš i Ivan Mustać (6. mjesto) te Maris Milin u samcu seniorki (6.).

U finalu B nastupili su Luka Kovač i Bernard Murtić u dvojcu bez kormilara juniora i zauzeli treće mjesto, kao i Petra Babara i Mihaela Kos u dvojcu na pariće mlađih juniorki. Isti plasman imala je i Dora Turčinov u samcu kadetkinja.

U utrkama eliminacija su ispali Luka Ivković u samcu juniora, Niko Škarpona i Elvis Vrkić u dvojcu na pariće, Đani Švenjak i Lovre Kurtin u dvojcu na pariće mlađih juniora, Luka Petković i Matej Milin u dvojcu na pariće mlađih juniora, Augustina Mihatov u samcu kadetkinja, Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić i Adi Hadžić u četvercu na pariće kadeta te Rafael Brkić i Toni Čurković u dvojcu na pariće kadeta.