26 lip 2022
Deseto mjesto Mateja Nevešćanina na EP  s daske od 1 metra
Foto: Nenad Opačić/ ŠC Višnjik
Skokovi u vodu

Deseto mjesto Mateja Nevešćanina na EP s daske od 1 metra

Matej Nevešćanin, član Kluba skokova u vodu Zadar, zauzeo je 10. mjesto u disciplini daska 1 metar na Europskom juniorskom prvenstvu, koje se održava u Rijeci.

U finalu je nastupilo 12 najboljih, koji su borbu za medalje izborili nakon jutrošnjih kvalifikacija u kojima je bilo 23 skakača.

– Nastup je do posljednjeg skoka bio izvrstan i tijekom cijelog finala Matej je bio među prva tri. Sedam skakača u finalu bili su starija kategorija, ali su im ove godine omogućili pravo nastupa s mlađima radi cijele ove situacije, tako da je usitinu bilo teško očekivati medalju – rekao je Šime Perić, Matejev trener.

– Favoriti su dosta ispromašivali skokove i nama se ukazala šansa za uzeti odličje, a to je Matej i osjetio. Očigledno je pritisak bio prevelik i nažalost, posljednji skok je loše skočio i propustili smo veliku šansu. Međutim, sve je ovo velika škola i neprocjenjivo iskustvo za Matjea – dodao je Perić.

Mladog zadarskog skakača na EP-u očekuje nastup u još dvije discipline.

– Prvi cilj je ulazak u finale s daske od 3 metra i onda tražiti što bolji plasman. Također, nastupit će i u sinkroskovima s Davidom Ledinskim i tu se nadam dobrom rezultatu – zaključio je Perić.

Dobar nastup u sinkro skokovima imale su i Bruna Huljev i Lora Magaš, koje su zauzele osmo mjesto.