25 lip 2022
ATLETSKE MEDALJE Prvaci Hrvatske Luna Mandić, Emilio Pucar, Jakov Pijaca te štafete Fortiusa i AŠK-a Benkovac
Atletika

ATLETSKE MEDALJE Prvaci Hrvatske Luna Mandić, Emilio Pucar, Jakov Pijaca te štafete Fortiusa i AŠK-a Benkovac

U Čakovcu je proteklog vikenda, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje, održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadetski i mlađe kadetski uzrast. Na dvodnevnom natjecanju, najmasovnijem od svih državnih prvenstava, nastupilo je preko 500 natjecatelja iz 50 klubova, među kojima i pet iz Zadarske županije: AŠK Zadar, AK Fortius, AK Alojzije Stepinac, AŠK Benkovac i AK Biograd.

Članovi AŠK-a Zadar osvojili su ukupno 14 medalja i to dvije zlatne, osam srebrnih te četiri brončane. Najuspješnija je s četiri osvojene medalje bila mlađa kadetkinja Luna Mandić, koja je postala prvakinja Hrvatske u skoku u dalj, dok je na 200 m, 60 m te u skoku u vis osvojila druga mjesta. Kod mlađih kadetkinja srebro je osvojila i Cvita Klarić u bacanju vortexa.

U konkurenciji kadeta Emilio Pucar postao je prvak Hrvatske u utrci na 300 metara s preponama. Kod kadetkinja Kate Nižić osvojila je dvije srebrne medalje, u skoku u dalj i skoku u vis, Enea Nikpalj je bila druga na 100 m prepone i treća na 100 m, dok je Anita Odžaković osvoila srebro u bacanju koplja te čak tri bronce u bacanju kugle, diska i kladiva.

Luna Mandić i trenerica Katarina Gašparović

Predstavnici AK Fortiusa osvojili su osam medalja i to po dva zlata i srebra te četiri bronce.

Zlata su osvojili mlađi kadet Jakov Pijaca u bacanju vortexa te mlađe kadetska štafeta 4×200 m u sastavu Lukrecija Jerkov, Katarina Madžar, Paola Zubčić i Nina Vrdoljak i to nakon fantastične završnice.

Srebro je u vortexu osvojio Matej Tomašković, plasiravši se odmah iza klupskog kolege Pijace te još jedna mlađe kadetska štafeta, 4×60 m, u sastavu Paola Zubčić, Katarina Madžar, Luna Lozić i Nina Vrdoljak.

Nina Vrdoljak osvojila je još dvije brončane medalje i to na 60 m i 200 m s preponama, a broncom su se okitili i kadetkinja Melani Pavlović na 60 m te Noa Stipić u skoku u dalj.

Jakov Pijaca i Matej Tomašković na pobjedničkom postolju

Predstavnici AŠK-a Benkovac kući su se vratili sa četiri medalje, zlatom, dva srebra i broncom. Naslovom prvaka Hrvatske okitila se mlađe kadetska štafeta 4×60 metara u sastavu Mihaela Šunić, Maja Bačić, Korina Vuksan Ćusa i Marta Marinović.

Marta Marinović osvojila je i drugo mjesto u skoku u dalj te broncu na 200 metara, a srebrom se okitila i kadetska štafeta 4×100 metara u sastavu Mihaela Nimac, Nika Gašpar, Valentina Šimunac i Sara Stijepić.

Zlatne cure iz AŠK-a Benkovac

Velik broj mladih atletičarki i atletičara iz naše županije postavio je nove osobne i klupske rekorde, a mnogi su ubilježili i prve nastupe na državnom prvestvu te svi zaslužuju čestitke za odličan nastup.

Ipak, najveća pobjeda zadarske atletike je poruka zajedništva koja je odaslana s ovog natjecanja, a koja će se, nadamo se, nastaviti i u budućnosti, prvenstveno na dobrobit djece i mladih sportaša.