04 pro 2021
1. INLINE HOCKEY TOURNAMENT ZADAR Pobjednik češki Hradec
Foto: Nenad Opačić/ ŠC Višnjik
Ostali sportovi

1. INLINE HOCKEY TOURNAMENT ZADAR Pobjednik češki Hradec

Na rolalištu/klizalištu Športskog centra Višnjik održan je 1. međunarodni turnir u inline hokeju. Sudjelovalo je osam momčadi, a pobjedu je odnio češki Hradec, koji je u finalu svladao slovenski Red Stars rezultatom 2:1. U susretu za treće mjesto Karlovac je pobijedio International s 4:3.

Za najboljega igrača na turniru proglašen je Rok Tičar (Red Stars), a najbolji vratar bio je Michal Matik (Hradec). Njih dvojica inače su zapaženi hokejaški profesionalci, a osim njih na turniru su nastupili i Robert Sabolić, iza kojega je šest godina igranja u ruskoj KHL ligi i dva nastupa na Olimpijskim igrama, zatim Gašpar Krošelj, također olimpijac, Filip Kucak, koji je bio u sastavu češke reprezentacije, svjetskoga viceprvaka do 18 godina, David Bernard, jedan od najboljih hokejaša iz češke Extra lige

U Zadru je na poziv organizatora boravio i Martin Mecera, dopredsjednik Svjetske koturaljkaške organizacije. Izrazio je zadovoljstvo organizacijom i kvalitetom zadarskoga turnira, koji je pridonio popularizaciji inline hokeja te je snažno podupro ideju da turnir postane tradicionalan i da svake godine na Višnjiku okuplja niz hrvatskih i inozemnih momčadi s brojnim vrhunskim igračima hokeja na ledu, kojima je inline hokej dobrodošla ljetna aktivnost.