09 pro 2021
PREDSTAVLJEN ŽKK ZADAR PLUS Novi ženski košarkaški klub u gradu
Košarka

PREDSTAVLJEN ŽKK ZADAR PLUS Novi ženski košarkaški klub u gradu

Putem Facebook stranice danas je predstavljen Ženski košarkaški klub Zadar Plus. Predsjednik kluba je Mladen Dražić, potpredsjednica Ina Periša (djevojačko Marin), bivša košarkašica, a nekoliko djelatnika dolazi iz redova Košarkaškog kluba Zadar.

Tajnik kluba, ujedno i voditelj marketinga i odnosa s javnošću, bit će Josip Begonja, a predsjednik Nadzornog odbora fotograf Šime Zelić. Članovi NO-a su još Ante Oštrić, Boris Špinderk i Gorana Šimićev.

Glavni trener u nadolazećoj sezoni bit će Franko Sterle, bivši pomoćni trener KK Zadra, koji je proteklu sezonu radio na Kosovu, kondicijski trener Mario Mandir, a fizioterapeut Mladen Babić, objavio je ŽKK Zadar Plus.

– Okupili smo vrhunski tim ljudi, koji iza sebe imaju puno uspjeha i trofeja te žele svoje znanje prebaciti na naše djevojke. Kroz nekoliko dana na našoj stranici osobno će se predstaviti naša uprava i treneri. Svi ljubitelji i ljubiteljice ženske košarke koji žele biti dio našeg tima i naše priče svakim danom su dobrodošli jer zajedno smo jači – stoji u poruci kluba, koji je najavio i prenošenje svih utakmica putem youtube kanala.

Po svemu sudeći, od sljedeće sezone Zadar će imati dva ženska košarkaška kluba. Uz ŽKK Zadar, sada je to i ŽKK Zadar Plus, koji je razloge osnivanja objasnio na sljedeći način.

– Klub je osnovan radi lošeg stanja u ženskoj košarci te želimo curama dati mogućnost više da se bave ovim predivnim sportom. Okupili smo tim kvalitetnih ljudi, koji u suradnji s našim sponzorima žele napraviti jak i stabilan klub. Cilj je da, uz seniorsku ekipu, imamo i omladinski pogon, koji će se natjecati u mlađim kategorijama.