04 pro 2021
Biciklistički klub Zadar domaćin Prvenstva Hrvatske u vožnji na kronometar
Ostali sportovi

Biciklistički klub Zadar domaćin Prvenstva Hrvatske u vožnji na kronometar

Biciklistički klub Zadar danas će po prvi puta biti domaćin utrke “Nacionalnog prvenstva u vožnji na kronometar”, na kojoj će se hrvatski biciklisti u svim kategorijama natjecati za naslov prvaka države.

Utrka će se održati na prometnici Visočane – Duševića mlin na dužini kruga od 8,4 km u ukupno 15 kategorija.

U 14:00 sati zakazan je start najmlađe U-13 kategorije, koja će odvoziti jedan krug, kao i njihovi stariji vršnjaci do 14 i 15 godina. Kadeti, juniorke, seniorke i veterani će se nadmetati na dva kruga dužine 16,8 km, dok će juniori i seniori borbu protiv štoperice voditi na tri kruga, odnosno 25,2 km.

Na utrku po prijavama dolazi stotinu biciklista iz svih hrvatskih klubova, kao i profesionalni hrvatski vozači koji nastupaju za strane ekipe.

Biciklistički klub Zadar u kategorijama kadeta i U-15 trenutno ima najtalentiranije mlade vozače, koji su budućnost hrvatskog biciklizma, a radi se o Luki Škari i Noi Joliću Mustaću. Oni će na domaćoj stazi biti u prednosti te će, nakon prvenstva na Učki, pokušati doći i do titule najboljih na kronometru.

Osim njih još jedan Zadranin konkurira za naslov juniorskog prvaka Hrvatske, a riječ je o Nicolasu Gojkoviću, koji je, nakon prošlogodišnja četiri naslova prvaka Hrvatske osvojenih u dresu BK Zadar, karijeru nastavio u dresu jednog od najboljih talijanskih juniorskih klubova “Fratell Giorgi” iz Bergama.

U kategoriji seniorki za medalju konkurira Zadranka Maja Perinović, koja nastupa za klub iz Belgije.