27 ruj 2021
MARTIN ERLIĆ POSJETIO ABECEDU: “Nema ljepšeg od druženja s djecom”
Nogomet

MARTIN ERLIĆ POSJETIO ABECEDU: “Nema ljepšeg od druženja s djecom”

Nakon izazovne i iscrpljujuće sezone u talijanskoj Serie A, gdje je sa svojom Speziom uspio ostati u društvu najboljih, mladi hravtski nogometni reprezentativac Martin Erlić na zasluženom je odmoru u rodnom Tinju.

Odmor provodi aktivno, korekcije na individualnom planu uvijek su potrebne i poželjne.

– Svaki dolazak ovdje koristim za rad s Jurom Perkovićem. To traje već pet godina i imam samo pohvale za njegov rad. Vrlo je profesionalan, studiozan te radi odličan posao i sa svojom Abecedom.

Najmlađe Abecedaše Martin je i posjetio.

– Nema ljepše stvari nego družiti se s djecom. Uživao sam u provedenom vremenu, samo neka budu uporni i slušaju svoje trenere. U meni imaju najvećeg navijača i veliku podršku.

Foto: Spezia Calcio (Tassone)

Dotaknimo se malo i Spezie, koja je ostala u Serie A u koju je ušla godina dana ranije.

– Na početku prvenstva svi su nas istaknuli kao glavne kandidate za ispadanje, međutim, svojim igrama smo ih razuvjerili. Ostali smo u ligi i to je veliki uspjeh za klub. Nije bilo lako, ali zato je na kraju ispalo još i slađe.

Što još reći o Speziji?

– Mali gradić, malo manji od Zadra, tamo je nogomet sve. Ovo je prvi put da su igrali Serie A, tako da je ovaj uspjeh za njih nešto nevjerojatno. Šteta jedino što navijači nisu mogli uživati u našim igrama i toj borbi. Svaka utakmica bila je zanimljiva, neizvjesna, stvarno se nadam da će se sljedeće sezone i navijači vratiti na tribine, jer sport se i igra radi njih.

Foto: Spezia Calcio (Tassone)

Martin je uspio postići čak tri i to jako važna pogotka, iako igra u obrani i mahom je zadužen za čuvanje najopasnijih protivničkih igrača.

– Vjerujte, nisam se tome nadao i to me je baš razveselilo. Osjećaj je uistinu izvrstan i kamo sreće da ih bude još i u nastavku karijere.

Odlične igre nisu prošle ispod radara velikih klubova. Ostaje li Martin i dalje u Speziji?

– Imam ugovor još tri godine i ne razmišljam puno o drugim klubovima, međutim, u nogometu danas si ovdje, a već sutra na nekom drugom mjestu. Lagao bih kad bih rekao da mi ne godi interes većih klubova, ali vidjet ćemo što nosi budućnost.

Foto: HNS

Martin je bio i član hrvatske U-21 reprezentacije, koja je u četvrtfinalu EP ispala od Španjolske.

– Protivnik je bio izvanredan, dali smo sve od sebe, ali na kraju smo primili taj gol i ispali. Šteta, no događa se, to je nogomet.

Želja je uskoro zaigrati i za Vatrene.

– Definitivno, sve je na meni. Moje je da radim i napredujem iz dana u dan i ako ovako nastavim siguran sam da poziv neće izostati – zaključio je Erlić.