29 ožu 2024
NAJLJEPŠI RAZLOG Marija Režan propušta Eurobasket zbog trudnoće
Foto: FIBA
Košarka

NAJLJEPŠI RAZLOG Marija Režan propušta Eurobasket zbog trudnoće

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija nalazi se u Strasbourgu i u “balonu” čeka početak Europskog prvenstva. Na put, međutim, nije krenula stožerna reprezentativka i članica euroligaškog kluba USK Praha Marija Režan. O čemu se radi pojasnila je za službene stranice HKS-a.

– Nisam otputovala s reprezentacijom iz najljepšeg mogućeg razloga u mom životu. Svi koji me znaju, znaju da mi je najveći san bio da jednog dana postanem majka i zahvalna sam Bogu što me blagoslovio s time. I suprug i ja smo presretni i veselimo se bebici – rekla je Marija.

Foto: FIBA

Nakon odlične klupske sezone, Režan je pomogla reprezentaciji kvalificirati se na Europsko prvenstvo, na kojemu ipak neće nastupiti.

– S obzirom na cijelu situaciju s koronavirusom, sezona je prošla u redu, iako se nije bilo lako natjecati u tim uvjetima. Što se reprezentacije tiče, bila sam s curama u posljednjem kvalifikacijskom ciklusu i zadovoljna sam što sam uspjela pomoći da se kvalificiramo i što sam upoznala neke nove cure. Oduševila sam se s atmosferom i pozitivom koja vlada u reprezentaciji. Ipak, neće mi biti teško pratiti utakmice putem ekrana jer sam zaista sretna i u drugom elementu, tako da ću ih radosno gledati i navijati.

Marija je dobila i brojne poruke suigračica.

– Kako sam sada čak i emotivnija nego inače, znale su mi i suze krenuti zbog prekrasnih poruka. Stvarno je lijepo čitati takve poruke i osjetiti da su svi sretni zbog tebe, tako da se i ovim putem svima zahvaljujem na prekrasnim čestitkama.

Foto: FIBA

Očekivanja od Eurobasketa?

– Vjerujem da će cure proći skupinu. Skupina je sigurno teška i svi su toga svjesni, ali također mislim da cure imaju šansu.

Poruka suigračicama?

– Curama samo želim poručiti da vjeruju u sebe, da idu samo hrabro i da se ne boje. Ako daju svoj maksimum, ja stvarno vjerujem da će uspjeti. Bit ću njihov najveći navijač putem malih ekrana, želim im svu sreću i da naprave najbolji mogući rezultat – zaključila je Režan.

“Hvala ti Mare na svim reprezentativnim danima i želimo ti zadovoljstvo i sreću u najljepšem i najzahtjevnijem poslu – roditeljstvu”, poručili su iz HKS-a, čijim se željama i čestitkama pridružujemo.