25 tra 2024
HOKEJAŠKI SPEKTAKL NA VIŠNJIKU Na 1. Inline Hockey Tournamentu zaigrat će Česi, Slovenci, Hrvati…
Ostali sportovi

HOKEJAŠKI SPEKTAKL NA VIŠNJIKU Na 1. Inline Hockey Tournamentu zaigrat će Česi, Slovenci, Hrvati…

U petak i subotu klizalište / rolalište ŠC Višnjik bit će poprište spektakularnog hokejaškog Inline međunarodnog turnira, koji će se po prvi put održati u našem gradu. Iako su pravila i generalije ponešto drukčije (klizaljke su zamijenjene rolama, oprema je nešto “tanja”, pak nešto lakši) Inline hokej u potpunosti je šarmantan i nudi uzbuđenje kao i hokej na ledu pa nema sumnje kako će svi oni koji ovog vikenda poprate ovaj događaj u njemu i uživati.

U Zadar nam tako stiže niz sjajnih momčadi i igrača koji su nastupali na Olimpijskim igrama, kao i u ruskom KHL-u, najjačoj europskoj ligi u hokeju.

– Turnir je trebao biti održan prošle godine, no zbog situacije s pandemijom nismo ga bili u mogućnosti organizirati. Drago mi je da će Zadrani sada imati priliku vidjeti na djelu te “velike dečke”, profesionalce. Ekipe iz Slovenije i Češke posebno su kvalitetne, a skupa s njima će se predstaviti i naše ekipe iz Hrvatske – Karlovac, Tapiri, Koprivnica i Split – kaže Matej Kukulj, organizator ovog događaja i dodaje kako unatoč tome što hokej u Zadru i Hrvatskoj sigurno nije broj jedan, on ipak ima svoju tradiciju.

– Karlovac ima veliku tradiciju igranja hokeja. Sada je i prvak Hrvatske u Inline hokeju, ali Karlovčani su nekada bili jako dobri hokejaši. Ekipa Tapiri dolazi nam iz Zagreba i imaju nekoliko bivših profesionalnih igrača. Split se povezao s nekolicinom igrača iz Amerike i Kanade koji rade u Dalmaciji i danas imaju solidnu momčad. I u Zadru se dečki jako trude, ali je problem okupiti ekipu.

Kukulj nam je objasnio i koje su bitne razlike između Inline hokeja i onog na ledu.

– Inline hokej se igra na rolama i malo je drukčiji od pravog hokeja na ledu. Ne igra se “toch” i nema grubosti. Igra se lepršavo i može se reći kako je Inline hokej namijenjen kvalitetnim tehničarima – zaključio je Kukulj.

Raspored prvoga dana, petak, 18. lipnja 2021.: Split – Koprivnica (17), Red Stars – Bylnice (17:45), Hradec – Inter (18:30), Karlovac – Tapiri (19:15), Inter – Split (20), Red Stars – Karlovac (20:45), Hradec – Koprivnica (21:30), Bylnice – Tapiri (22:15).

Subota, 19. lipnja: Bylnice – Karlovac (17), Hradec – Split (17:45), Red Stars – Tapiri (18:30) i Inter – Koprivnica (19:15).

Polufinalne utakmice na rasporedu su u 20 i 20:45, utakmica za treće mjesto u 21:30, a finale u 22 sata.