17 sij 2022
ATLETSKO PRVENSTVO DALMACIJE Žetva medalja za zadarske klubove
Branimir Nakićen, Božidar Perinović i Karlo Brkić (Foto: AK Alojzije Stepinac)
Atletika

ATLETSKO PRVENSTVO DALMACIJE Žetva medalja za zadarske klubove

U Splitu je prošle nedjelje održano Prvenstvo Dalmacije u atletici za starije uzraste, na kojemu su nastupili i predstavnici pet klubova iz Zadarske županije.

Atletičari AK Alojzije Stepinac osvojili su 14 odličja.

Mlađi Junior Branimir Nakićen još je jednom potvrdio sjajnu formu osvajanjem zlatnih odličja u utrkama na 100 i 200 metara. Dva zlata osvojio je i senior Jure Bilaver, koji je slavio u utrkama na 800 i 1500 metara.

Mlađi kadet Božidar Perinović osvojio je tri odličja. U utrci na 200 metara bio je zlatni, na 60 metara srebrni, a u bacanju vortexa brončani. U istoj kategoriji Dorijan Jurešić je bio brončani na 60 i na 300 metara.

Reza Javidi je pobijedio u seniorskoj utrci na 200 metara te u bacanju diska, dok je na 110 metara s preponama je bio drugi. Roko Prusac je osvojio srebro u utrci na 1500  metara i broncu u bacanju koplja.

Nadomak medalje bila je Ariana Tabak u bacanju vortexa za mlađe kadetkinje (4. mjesto). Odmah iza nje plasirala se Buga Marfat. Hana Marcelić u istom je uzrastu bila četvrta u utrci na 300 metara, Laura Barančić peta na 200 metara s preponama, dok je Nika Henjak zauzela šesto mjesto u utrci kadetkinja na 300 metara.

Sljedeće natjecanje na kojem će nastupiti atletičari AK Alojzije Stepinac je Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje i mlađe kadete te kadetkinje i kadete koje će se održati u Čakovcu 19. i 20. lipnja.

Predstavnici AŠK-a Zadar

Nastupilo je i 17 članova Atletskog športskog kluba Zadar, koji su osvojili ukupno 16 odličja: 8 zlatnih, 6 srebrnih i 2 brončana. Uz to su postigli i niz osobnih te nekoliko klupskih rekorda.

Zlatne medalje i naslov prvaka Dalmacije su osvojili: kadet Emilio Pucar na 300 m i 300 m prepone, mlađa kadetkinja Luna Mandić na 60 metara, mlađa kadetkinja Dora Krpeta na 200 m prepone, kadetkinja Anita Odžaković u bacanju kugle, mlađi junior Domagoj Brodar u skoku u dalj te Đani Peričić, također mlađi junior, na 400 metara prepone.

Srebrne medalje su osvojili: mlađe kadetkinje Luna Mandić u skoku u dalj i Mirta Zubčić na 200 m prepone, kadetkinja Ema Plazina u bacanju kugle, mlađi junior Domagoj Brodar na 100 metara, mlađa juniorka Karla Kožul na 400 m prepone te Ana Smokrović, također mlađa juniorka u skoku u vis.

Brončane medalje su osvojili kadetkinja Marta Golem u bacanju kugle te mlađa kadetkinja Cvita Klarić u bacanju vortexa. U Splitu su još nastupili mlađa kadetkinja Ema Nižić, kadetkinje Tamara Jurešić i Leona Meter te mlađi junior Antonio Šandrić.

Atletičarke Fortiusa

Predstavnici Atletskog kluba Fortius osvojili su 22 medalje, po sedam zlatnih i srebrnih medalja te osam brončanih, a seniorka Tea Glavić skočila je osobni rekord na otvorenom 12,73 m. Od šest štafeta u kojima je nastupio, Fortius je osvojio pet medalja.

Cure iz AŠK-a Benkovac

Iz AŠK-a Benkovac nastupilo je 16 atletičarki i atetičara, koji su osvojili 13 odličja: 6 zlatnih, 4 srebrna i 3 brončana.

Najuspješnija sa tri titule prvakinje Dalmacije bila je kadetkinja Nika Gašpar. Bila je zlatna u utrkama na 100 m, 300 m i u kadetskoj štafeti 4×100 m zajedno sa Sarom Stijepić, Mihaelom Nimac i Valentinom Šimunac.

Dva zlata osvojila je mlađa kadetkinja Marta Marinović, u utrci na 200 m i u skoku u dalj. Marta je osvojila i srebro u štafeti 4×60 metara zajedno sa Mihaelom Šunić, Korinom Vuksan Ćusom i Majom Bačić.

Prvakinja Dalmacije postala je i mlađa juniorka Barbara Pešut u utrci na 100 m, a bila je i brončana na 200 m. Sara Stijepić je, uz zlato u štafeti, osvojila i srebra u utrkama na 60 m i 100 m. Srebro je osvojila i mlađa kadetkinja Mihaela Šunić u utrci na 60 m. Juniorka Doris Kulaš bila je brončana u utrci na 100 m, dok je kadetkinja Mihaela Nimac, pored zlata u štafeti, osvojila i broncu na 100 m.

Dobar nastup, u nekoliko disciplina i blizu medalja, imali su i predstavnici Atletskog kluba Biograd, za kojeg su nastupili: Mia Mikulić, Gita Birkić, Zara Žepina, Bartol Morožin i Nikola Orlović.

Čestitke svima!