09 pro 2021
13. RAPSKI TRIATLON Odlični rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar
Ostali sportovi

13. RAPSKI TRIATLON Odlični rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar

Triatlon klub Zadar sa svojih je 29 predstavnika sudjelovao na 13. Rapskom triatlonu u organizaciji Triatlon kluba Rab i Triatlon saveza Primorsko-goranske županije.

Vrhunska organizacija, trka kroz sam centar grada Raba te 300 natjecatelja, samo su neki od detalja koji su obilježili još jedno izdanje ovog triatlona.

Zapažene rezultate postigli su najmlađi članovi Triatlon kluba Zadar, koji su gotovo u svim kategorijama u kojima su se natjecali osvojili medalju.

U mini akvatlonu za djevojčice u kategoriji 7 godina i mlađe Franka Štulina bila je 3., a Iskra Bljaić 4. U kategoriji Početnici A kod dječaka 2. mjesto osvojio je Vito Gobin, dok je 4. bio Matija Ivanović. U kategoriji Početnice A 2. mjesto osvojila je Iva Kapljić.

U kategoriji Početnice B najbolja bila Korina Babara, dok je Mareta Štulina zauzela 4. mjesto, a Iva Pejdo 8. Kod Početnika B 12. mjesto zauzeo je Noel Babin, 17. Marino Ćoza, a 18. Vanja Doboš-Vacenovski.

Nakon najmlađih uslijedili su nastupi i onih malo starijih, koji su u kategoriji supersprint triatlona u uvali Padova plivali 375 metara, vozili biciklističku dionicu duljine 10 km i u konačnici odmjerili snage u trčanju na 2,5 km.

David Pejdo osvojio je 2. mjesto u kategoriji mlađih kadeta. Posebno veseli velik broj kadeta i mlađih kadeta te kadetkinja u Triatlon klubu Zadar, koji su u ukupnom poretku ostvarili zapažene rezultate: Luka Ivanović 9., David Štulina 6., Jakov Bljaić 9., Marijan Mokos 14., Šimun Kapljić 15., Đana Špralja 9., Mila Rukavina 9., Kata Ćurko 12. i Zara Ropuš 15.

U utrci sprint triatlona (750 m plivanje + 20 km bicikla + 5 km trčanje) nastupilo je ukupno 150 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Za Triatlon klub Zadar nastupili su Josip Bugarija (23.), Vice Buljat (37.), Mateo Škara (53.), Ivan Kraljić (61.), Hrvoje Baranović (69.), Mile Rukavina (76.), Ivan Miljković (81.) i Stipe Stagličić (87.).