18 tra 2024
SJEĆANJE Četiri godine bez Antonija Jurjevića
Nogomet

SJEĆANJE Četiri godine bez Antonija Jurjevića

Četiri godine prošle su otkako nas je prerano napustio Antonio Jurjević. Tog 10. lipnja 2017., u dobi od tek 27 godina, prestalo je kucati srce mladog zadarskog nogometaša. Sudbina je htjela, baš nakon jedne nogometne utakmice.

Antonio je rođen 2. kolovoza 1990. te je, baš kao i njegova braća Karlo i Josip, prošao sve mlađe kategorije u Nogometnom klubu Zadar, s kojim je kao junior osvojio i trofej Županijskog kupa 2009. Kasnije je igrao još i za Hrvace, Pag, Novalju, biogradski Primorac, Raštane, Zelinu i novigradski NOŠK.

Volio je nogomet i bio je odličan vratar. I danas, prisjetit će se njegovi bivši treneri i suigrači, uz malo sreće koja je u sportu uvijek potrebna, mogao je napraviti veliku nogometnu karijeru. Ali i ovako je bio velik. Veliki sportaš, čovjek, prijatelj…

O tome koliko je Antonio bio voljen među svojim prijateljima najbolje svjedoči njihovo djelovanje nakon njegove smrti. Njemu u čast napravljen je prekrasan mural na Bulevaru, a prijatelji su osnovali Humanitarnu udrugu koja nosi njegovo ime te je već pokrenula i sudjelovala u nizu plemenitih akcija za pomoć drugima.

U njegovu čast igra se i Memorijalno-humanitarni turnir na Višnjiku, najveći u Zadarskoj županiji pa i šire, koji će uskoro doživjeti već svoje peto izdanje.

Sve to pokazuje koliko je dubok trag Antonio ostavio među svojim prijateljima, a nadasve obitelji. Iako su prošle već četiri godine, bol je i dalje velika, ali jednako tako i želja da se napravi sve da njegovo ime ostane vječno zapisano u srcima svih Zadrana. Tako će i biti.

Počivaj u miru, zadarski anđele!