04 pro 2021
PARIŠKI SAN Bernarda Pera i Magda Linette u polufinalu Roland Garrosa!
Foto: Roland Garros
Tenis

PARIŠKI SAN Bernarda Pera i Magda Linette u polufinalu Roland Garrosa!

Bernarda Pera je u polufinalu Roland Garrosa!!! Zadarska tenisačica i njezina partnerica iz Poljske Magda Linette u četvrtfinalu pariškog Grand Slama u konkurenciji parova pobijedile su rusko-kazahstansku kombinaciju Anastazija Pavljučenkova / Elena Ribakina sa 2:1 u setovima, 7:5, 4:6, 6:2.

Bio je to uistinu fantastičan meč u kojemu su Pera i Linette za jedan “break” bile bolje u prvom setu (7:5), a Pavljučenkova i Ribakina u drugome (6:4). Otišlo se tako u odlučujući, treći, gdje su Zadranka i Poljakinja iz Poznanja odigrale izvanredno.

Kod 2:1 oduzele su servis protivnicama, da bi potom Linette uvjerljivo zadržala svoj servis na nuli, a Pera na 15 za 5:2. U posljednjem gemu naše su djevojke još jednom oduzele servis protivnicama za konačnih 6:2 i veliko slavlje.

Na putu do velikog pariškog finala Bernardi i Magdi stoje druge nositeljice turnira, Čehinje Barbora Krejcikova, koja je ujedno i u polufinalu pojedinačne konkurencije te Katerina Siniakova. Riječ je o fantastičnom paru, koji je 2018. osvojio Roland Garros i Wimbledon, no kako igraju Pera i Linette ništa nije nemoguće.