24 lip 2021
ZAVRŠEN NAJMASOVNIJI HUT Zadrani se iskazali odličnom organizacijom i vrlo dobrim tenisom
Tenis

ZAVRŠEN NAJMASOVNIJI HUT Zadrani se iskazali odličnom organizacijom i vrlo dobrim tenisom

Proteklog vikenda u Zadru je završeno 9. državno prvenstvo HUT-a, u organizaciji Hrvatske uinije tenisača, Teniskog kluba Zadar 08 i Tomislava Paleke. Na turnir se prijavilo više od 180 igračica i igrača, što je ujedno bio i rekordni broj sudionika na turnirima HUT-a.

Igralo se sveukupno u 17 kategorija pa su tako u petak igrani susreti u dvije kategorije mix parova, dok se u subotu i nedjelju igralo u 12 pojedinačnih kategorija i u tri kategorije parova.

U tri dana sveukupno je odigrano 195 susreta, na tri lokacije i 14 terena, a zadarski predstavnici imali su prilično uspjeha.

Maja Buča i Antonija Goja, pobjednice kategorija parova

Maja Buča i Antonija Goja slavile su u kategoriji parova -45, a Buča je osvojila naslov i u kategoriji mix parova s partnerom Stipom Jurjevićem, dok je u kategoriji +60 pobijedila Merica Ivoš.

Do finala u kojima su, nažalost, doživjeli poraze stigli su još i Ivana Žilavec u pojedinačnoj konkurenciji 45+, Maja Buča u -45, te Zvonimir Tudorović u 35+ i Mateo Troskot u -35.

– Hvala HUT-u na ukazanoj prilici. Izuzetno mi je drago da smo ugostili ovoliki broj igračica i igrača iz cijele Hrvatske. Hvala svim sponzorima i dragim ljudima koji su pomogli da se po prvi put državno prvenstvo održi u Zadru – rekao je po završetku prvenstva Tomislav Paleka, organizator i voditelj Teniske lige rekreativaca grada Zadra i Zadarske županije.

Merica Ivoš, pobjednica kategorije 60+ i Marija Kusanović
Ivana Žilavec i pobjednica kategorije 45+ Csajtai Krisztina
Zvonimir Tudorović i pobjednik kategorije 35+ Tihomir Hardi
Mateo Troskot i pobjednik kategorije -35 Andrej Bajić

Nakon ugodnog teniskog vikenda, brojni sudionici iz našega grada su otišli puni pozitivnih dojmova te se Zadar, i zbog infrastukture i zbog kvalitete organizacije, nameće kao odličan domaćin ovakvih natjecanja i u budućnosti.

Sve rezultate s 9. državnog prvenstva možete pronaći na ovoj poveznici.