24 lip 2021
CHINANU ONUAKU: “U Zadru mi je bilo lijepo, ne znam što nosi budućnost”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

CHINANU ONUAKU: “U Zadru mi je bilo lijepo, ne znam što nosi budućnost”

Ono što je Chinanu Onuaku rekao u razgovoru za naš portal početkom veljače, to se i ostvarilo. KK Zadar osvojio je Kup Krešimira Ćosića i prvenstvo Hrvatske, a jedan od najzaslužnijih za to svakako je bio i 25-godišnji američki gorostas. Za Onuakua vrijedi isto što i za njegova sunarodnjaka Justina Cartera. Njihovim dolaskom uvelike je promijenjena “krvna slika” momčadi Veljka Mršića.

Energija, snaga pa i kvaliteta, koju je Zadar dobio s Onuakuom u reketu je nešto što je uvelike pridonijelo osvajanju oba domaća trofeja ove sezone. Na kraju krajeva, proglašen je i najkorisnijim igračem Kupa Krešimira Ćosića, a i u finalnoj seriji doigravanja protiv Splita bio je jedan od najboljih igrača.

– Osvojiti prvenstvo je uvijek dobar osjećaj, posebno u onakvoj posljednjoj utakmici. Navijači su bili sjajni, šteta što nisu mogli biti uz nas cijelu sezonu, ali finale je bilo odlično, uživali smo – kaže Chinanu, kojega se posebno dojmio doček na Trgu.

– U karijeri sam igrao i pred 20-30 tisuća ljudi, tako da mi atmosfera u dvorani nije bila nešto novo, ali na Trgu je bilo sjajno. Bilo je lijepo podijeliti veselje s navijačima i dobro smo se zabavili.

Foto: Šime Zelić / KK Zadar

Kada podvuče crtu ispod ovosezonske zadarske avanture, Onuaku kaže:

– Zadovoljan sam. Uvijek je lijepo doći u novu zemlju, upoznati nove ljude, kulturu… Osvojili smo i dva trofeja, bilo mi je lijepo u Zadru.

Postoji li mogućnost povratka, odnosno ostanka u klubu?

– Ne znam što nosi budućnost, vidjet ćemo, nisam još ni sa kime razgovarao o tome.

Poruka Zadranima za kraj.

– Hvala vam na podršci tijekom cijele sezone. Iako niste mogli biti u dvorani, ovo na kraju je bilo sjajno. Sretan sam što smo suigrači i ja donijeli dvije titule u Zadar i učinili vas ponosnima – zaključio je Chinanu.