24 lip 2021
ZLATNA ARIANA OREČ: “Sanjam odlazak na Olimpijske igre”
Borilački

ZLATNA ARIANA OREČ: “Sanjam odlazak na Olimpijske igre”

Na netom završenom Seniorskom prvenstvu Hrvatske u taekwondu naslovom državne prvakinje okitila se Ariana Oreč, predstavnica Taekwondo kluba Zadar. U polufinalu kategorije do 67 kilograma pobijedila je Enu Dodig iz “Marjana” 17:0, a u finalu, protiv odlične Iris Dinković iz “Medvedgrada”, odradila je borbu kontrolirano 3:0 i osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

– Ovo mi je prva seniorska godina pa zbog toga očekivanja nisu bila velika, s obzirom da su neke od protivnica dosta starije i iskusnije. Međutim, imala sam veliku želju za pobjedom i na kraju sam jako zadovoljna kako sve to izgledalo – kaže Ariana.

Nekoliko riječi kazala nam je i o samim borbama.

– Prvu borbu odradila sam s velikom bodovnom razlikom, ali sam se i dosta istrošila zbog preboljene korone mjesec dana prije turnira. Drugu borbu sam odlučila odraditi taktički, s manje umora, držeći protivnicu na distanci i tu sam skupljala bodove. Nema ljepšeg nego u svom gradu otići do kraja i uzeti zlatnu medalju.

Prisjetila se Ariana i svojih najboljih dosadašnjih rezultata.

– Moj dosadašnji najbolji rezultat bio je ulazak u kadetsku reprezentaciju 2017. godine i odlazak na europsko prvenstvo u Budimpeštu, gdje sam osvojila 5. mjesto. Te godine s reprezentacijom sam bila i u Vukovaru, gdje je održan Kup Branitelja, osvojila sam zlatnu medalju i pehar u obliku “ranjenog vukovarskog vodotornja” kao najbolja kadetkinja turnira. To mi je najdraže i najemotivnije osvojeno natjecanje.

Kao juniorka sam pozvana od strane reprezentacije na pripreme na temelju praćenja mog višegodišnjeg rada. Imam i dosta osvojenih zlatnih medalja, kako na našim G-1 turnirima, tako i na onim u inozemstvu. I evo, sada u svojoj prvoj seniorskoj godini osvojeno je zlato, a s tim i nada da ću dobiti priliku pokazati što znam za eventualni odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se održati ove godine.

Najveća želja?

– San svakog sportaša pa tako i moj je odlazak na Olimpijske igre, te osvajanje Europskog i Svjetskog prvenstva. Planova i želja imam dosta, samo da zdravlje posluži i pokušat ću zacrtane ciljeve i realizirati.

Na kraju je Ariana posebno htjela istaknuti još nešto.

– Velika zahvala za sve ide treneru Mladenu Uskoku, jer nas je u ovim teškim vremenima sve zadržao na okupu. Uspjeli smo se koliko toliko i pripremiti za ovo natjecanje, a rezultat je i vidljiv, jer smo uspjeli osvojiti i tri medalje.