17 sij 2022
PRVENSTVO HRVATSKE Paola Borović opet zlatna, Matea Čerina, Tea Glavić i Dino Pervan brončani
Atletika

PRVENSTVO HRVATSKE Paola Borović opet zlatna, Matea Čerina, Tea Glavić i Dino Pervan brončani

Osmu godinu zaredom Paola Borović osvojila je naslov prvakinje Hrvatske u troskoku! Na državnom prvenstvu održanom u Karlovcu zadarska atletičarka, koja nastupa za AK Dinamo Zrinjevac, ponovno je pobijedila u svojoj omiljenoj disciplini, skočivši 13,12 metara.

Drugo mjesto pripalo je Mariji Ivanković iz splitskog ASK-a (12,55), dok je treća bila još jedna Zadranka, Tea Glavić, članica AK Fortius, koja je skočila 12,39. Tea se tako popela na pobjedničko postolje nakon dvije godine stanke i godinu dana treninga. Na četvrtom mjestu završila je, pak, Katarina Gašparović, još jedna Zadranka u dresu zagrebačkog Dinama, s rezultatom 12,05.

Matea Čerina (Foto: AŠK Benkovac)

Odličan rezultat ostvarila je Matea Čerina, mlada (2004.) atletičarka AŠK-a Benkovac, koja je na svom prvom seniorskom prvenstvu Hrvatske, osvojila brončanu medalju u utrci na 100 metara. Matea je istrčala 12.28, završivši utrku iza Daniele Jelić (12.11) iz Knina te pobjednice Margarete Risek (12.08) iz ASK Sesvete. Dan kasnije Matea se natjecala i na 200 metara te je zauzela peto mjesto s osobnim rekordom 25.26.

Dino Pervan, Zadranin u dresu Dinamo Zrinjevca, osvojio je brončanu medalju u skoku u dalj, dok je Stipe Radović (2003.), član AK Fortius bio peti u troskoku s osobnim rekordom 13,76.