24 lip 2021
JUSTIN CARTER: “Volio bih se vratiti u Zadar i ponovno zaigrati pred ovim navijačima”
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
KK Zadar

JUSTIN CARTER: “Volio bih se vratiti u Zadar i ponovno zaigrati pred ovim navijačima”

Nema nikakve dvojbe. Da Zadar početkom sezone nije napravio rošade u momčadi te doveo prvo Justina Cartera pa nedugo zatim i Chinanua Onuakua, teško da bismo danas pričali o duploj kruni, a upitno je i kako bi se rasplela priča u ABA ligi. Dvojica Amerikanaca, svaki na svojoj poziciji, donijeli su veliku dodatnu kvalitetu momčadi Veljka Mršića i uvelike promijenili njenu “krvnu sliku.”

34-godišnji Carter zasigurno će ostati zapamćen kao jedan od boljih stranaca koje je Zadar imao na bekovskim pozicijama. A kako nam je sam kazao, nije isključeno da ga i sljedeće sezone gledamo u dresu Zadra. Ali prvo nekoliko riječi o naslovu prvaka, koji je još uvijek goruća tema u gradu košarke.

– Bilo je sjajno imati navijače napokon u dvorani. Dali su nam veliku energiju i pomogli nam da dobijemo petu utakmicu i postanemo prvaci. Osjećaj je fantastičan, svi smo presretni – kaže Carter, koji je u karijeri igrao na mnogim vrućim terenima, ali ovo što je doživio u subotu na Višnjiku će zasigurno posebno pamtiti.

Foto: Šime Zelić / KK Zadar

– Teško mi je sada to usporediti. U Sassariju smo imali sjajne navijače i proslavu trofeja, u Karsiyaki su navijači ludi, kao i u Galatasarayu, ali tamo smo ih imali tijekom cijele sezone. Ovo je bila jako specifična godina, gdje smo cijelo vrijeme igrali pred praznim tribinama. Svakako, ovo prošle subote je bilo nevjerojatno, da smo barem to imali tijekom cijele sezone…

Kada podvuče crtu ispod sezone provedene u Zadru, Carter je vrlo zadovoljan.

– Došao sam tu i da podignem svoju igru i da pomognem Zadru i mislim da sam uspio u oba cilja. Jako sam zahvalan treneru i ljudima koju su me doveli što su mi dali ovu priliku i vjerovali da mogu pomoći momčadi. Vjerujem da sam im se odužio na pravi način.

A sad pitanje koje sve navijače najviše zanima. Hoćemo li gledati Cartera u Zadru i sljedeće sezone?

– Volio bih se vratiti u Zadar. Ovdje se osjećam vrlo ugodno, a u klubu je prava obiteljska atmosfera. Razgovarao sam s ljudima u klubu nekoliko puta o mogućnosti ostanka. Rekli smo da ćemo vidjeti kada sve završi. Sada ću se vratiti svojoj obitelji pa ako ponovno dobijem ponudu iz Zadra, vidjet ćemo…

Poruka navijačima za kraj.

– Hvala svima što su nas podržali, naročito na završnici Kupa i prvenstva. Nadam se da ću ponovno igrati pred ovim navijačima. Hvala, Tornado – zaključio je Carter.