24 lip 2021
Zadarska policija obavit će izvide protiv odgovornih u KK Zadar oko puštanja gledatelja u dvoranu
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
KK Zadar

Zadarska policija obavit će izvide protiv odgovornih u KK Zadar oko puštanja gledatelja u dvoranu

Spreman sam na posljedice, jednake kao i Split” – rekao je dan uoči majstorice finala o mogućnosti ulaska navijača u dvoranu Željko Žilavec, direktor KK Zadra.

Navijači su u velikom broju došli pred Krešin dom i vrata su im pola sata prije početka utakmice otvorena, a Žilavcu kao odgovornoj osobi vjerojatno slijedi prekršajna prijava zbog kršenja epidemioloških mjera koje su trenutačno na snazi na području cijele Republike Hrvatske.

– Ne znam što će biti s obzirom na cijelu situaciju, ali vrijedilo je. Ne znam koliko je gledatelja bilo, ali sve su to prijatelji kluba. S obzirom na odgovore koje smo dobivali, nije nam bilo svejedno. Naravno, rizik je postojao, ali mislim da su navijači reagirali odlično i veliko im hvala na ponašanju i podršci – rekao je još Žilavec.

Kakvu će i koliku kaznu snositi KK Zadar, ali i sam Žilavec, bit će poznato kroz narednih nekoliko dana. Naime, Zadarska policija najavila je pokretanje izvida kako bi se utvrdilo je li bilo elementa prekršajnog ili kaznenog djela i tko je odgovoran što su u dvoranu pušteni navijači unatoč jasnoj zabrani ovakvih vrsta okupljanja od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite.