11 kol 2022
ANTONIO JORDANO: “Uz ovakve navijače, mogao bih igrati cijeli život bez da stanem”
Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik
KK Zadar

ANTONIO JORDANO: “Uz ovakve navijače, mogao bih igrati cijeli život bez da stanem”

Trebalo bi dobro zaviriti u povijesne knjige prvenstava Hrvatske da se vidi kada je jedan igrač u majstorici ili uopće u finalu zabio sedam trica. Antonio Jordano Splitu je sinoć utrpao upravo toliko, 7 od 11 pokušaja, bacivši navijače u trans.

– Osjećaj je trenutno jako čudan, ali najljepši ikad. Nikada nisam doživio ovakvo nešto da tijekom cijele utakmice cijeli grad diše za nas. Mislim da ću tek za par dana, kada se sve malo slegne, moći malo razmisliti i reći nešto konkretnije. Za sada se prije svega želim zahvaliti ovim divnim navijačima koji su nas bodrili – kazao nam je Antonio odmah po osvajanju naslova prvaka.

22-godišnji Riječanin u Zadar je stigao početkom ove godine iz Osijeka i pokazao se pravim pogotkom. Njegova igra u majstorici finala dugo će se prepričavati.

– Na meni je da uzmem te šuteve kada sam sam i danas je ispalo odlično. No, to je prije svega rad, vjera u samoga sebe i Boga. I kada je najpotrebnije, to se vratilo, kako meni tako i cijeloj momčadi. Svi moji suigrači, stručni stožer i ljudi u klubu zaslužuju velike čestitke za ovaj uspjeh. Sretan sam što sam dio ovoga.

Sedam trica! (Foto: Š. Zelić)

Ipak, najviše su se Antonija dojmili navijači.

– Kroz cijelu utakmicu govorio sam da bih, uz ovakvu publiku, mogao igrati cijeli život bez da sekundu stanem. Počeli su me hvatati grčevi, ali kada čuješ cijelu dvoranu da te bodri, to je nešto zaista posebno i daje ti dodatnu snagu. Sezona nije bila laka ni za nas ni za njih, ali pokazali su da su tu za nas kada je najpotrebnije i mislim da smo im na pravi način vratili – zaključio je Jordano, kojega ugovor sa Zadrom veže još tri godine.

Foto: Š. Zelić