24 lip 2021
MVP DOMINIK MAVRA: “Zadar je moja najveća strast koja me emocionalno puni”
Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik
KK Zadar

MVP DOMINIK MAVRA: “Zadar je moja najveća strast koja me emocionalno puni”

Ima nešto u tom broju 13. Pogotovo ako ga vežemo uz Dominika Mavru, kapetana KK Zadar, koji je najzaslužniji što se naslov prvaka Hrvatske nakon 13 godina ponovno vratio u grad košarke. Mavra je od strane novinara izabran za najboljeg igrača cijele finalne serije, što mu je drugi takav naslov u posljednje dvije godine. Podsjetimo, kada se trofej Kupa Krešimira Ćosića nakon također 13 godina vratio tamo gdje mu je i mjesto, Mavra je i tada bio proglašen najkorisnijim igračem finala.

– To je manje bitno. Ono s čime se ja emocionalno punim je Zadar, koji je moja najveća strast. Kad odrasteš u Jazinama, to je nešto što je duboko u tebi i nije se bilo lako boriti s tim u ove dvije godine. Ali sada, kada podvučem crtu i pogledam da smo u te dvije godine u Zadar donijeli tri trofeja, to je nešto nevjerojatno – kaže Dominik pa nastavlja.

– Uvijek su me “palili” igrači koji su najbolji kada je najpotrebnije. Bilo je ove godine svega. I promašenih važnih šuteva i ostalih negativnih stvari. Ali važno je ostati pozitivan u glavi. Kada dođe taj adrenalin i kada se osjeća da je velika utakmica, ja je obožavam igrati. Ja sam stvarno ovih deset dana bio presretan što sam igrao finale. Uživao sam u svakoj minuti. Mogao sam ga i izgubiti, ali sam uživao. I mislim kada tako pristupaš stvarima da se to uvijek vrati.

Olimpijske kvalifikacije su blizu. Turnir u Splitu počinje za tri tjedna. Tamo je, kao najbolji razigravač kojeg Hrvatska u ovom trenutku ima, trebao biti i Mavra, no ozljeda koljena udaljila ga je od reprezentacije za ovo ljeto.

– Još od utakmice protiv Mornara u Baru vučem ozljedu koljena. U principu je ideja bila da se izvuče kraj sezone i sa dosta propuštenih treninga i terapija uspjeli smo u tome. Iz perspektive toga da moram igrati još desetak godina ne bi bilo nikako dobro da sam povezao cijelo ljeto i još sljedeću sezonu s ovom ozljedom koja se mora sanirati. Zato sam u dogovoru s izbornikom Mršićem odlučio propustiti tu reprezentativnu akciju – zaključio je Mavra.

Odmori se kapetane, zaslužio si!

Stojko Vranković i Dominik Mavra (Foto: HKS)