25 lip 2022
JOSIP VRANKOVIĆ: “Ne vidim razlog da ne bude gledatelja, HKS neće kažnjavati klubove”
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
KK Zadar

JOSIP VRANKOVIĆ: “Ne vidim razlog da ne bude gledatelja, HKS neće kažnjavati klubove”

Nakon posljednje izjave Željka Žilavca, direktora KK Zadra, sasvim je jasno da će u subotu od 20 sati gledateljima biti omogućen ulaz u Dvoranu Krešimira Ćosića na majstoricu za prvaka Hrvatske. Pitanje je samo kako i u kolikom broju. U međuvremenu, dobili smo i komentar Josipa Vrankovića, glavnog tajnika Hrvatskog košarkaškog saveza.

– Ovo je spektakl koji zaslužuje gledatelje, ali HKS nije taj koji donosi odluke po tom pitanju. Sve je stvar dogovora i razgovora između Civilnog i Nacionalnog stožera. I mi smo uputili apel Nacionalnom stožeru, jer stvarno ima puno nelogičnosti. Ne možemo i nećemo kazniti Split pa tako ne bi ni Zadar – rekao je Vranković i dodao.

– Splitski Civilni stožer je procijenio koji broj gledatelja može biti nazočan na susretu s obzirom na kapacitet dvorane. Što se tiče zadarske dvorane, koja je puno veća, ja ne vidim razlog da u njoj ove subote ne bude popunjenost barem 20 ili 30 posto. Ovo je fešta košarke i mislim da posjetitelji u određenom broju trebaju i zaslužuju tu biti. Lijepa je priča i košarka i oni zbog kojih se igra trebaju biti u prvom planu – zaključio je glavni tajnik HKS-a.

Dakle, klubovi žele publiku, igrači žele publiku, Savez želi publiku, život se već neko vrijeme uvelike vratio u normalu… Čeka se još samo zeleno svjetlo Nacionalnog stožera.