25 lip 2022
MILE KARAKAŠ: “Ništa još nismo napravili”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

MILE KARAKAŠ: “Ništa još nismo napravili”

Kada je Mile Karakaš, trener Splita, nakon dva uvjerljiva poraza na Višnjiku i zaostatka 2-0 u seriji rekao da vjeruje u povratak te da će u slučaju pete utakmice Zadar biti taj kojemu će biti “pune gaće”, vjerojatno je malo tko vjerovao u to osim njega. No, Split se uspio provući u trećoj utakmici, izbjeći metlu te u četvrtoj pružiti najbolju igru u finalnoj seriji i izjednačiti.

– Čestitam momcima, svaka im čast. Vratili smo seriju u Zadar i to je to. Osim toga nismo napravili ništa, jer ako tu petu utakmicu ne pobijedimo, nitko se neće sjećati lijepog povratka na 2-2, nego će se pamtiti samo da je Zadar bio prvak 2021. Prema tome, posao je daleko od završenog. Slijedi nam regeneracija i priprema za majstoricu – rekao je Karakaš.

Osim šuta za tri poena, koji je definitivno bio ključan faktor večerašnje utakmice (15 trica Splita, 3 Zadra), trener “Žutih” istaknuo je i važnost skoka, gdje je njegova momčad također bila bolja 39-29 te uhvatila čak 12 napadačkih skokova naspram zadarskih 4.

– Osim završnice prve četvrtine, kada smo nepotrebno ušli u paniku, izgubili nekoliko lopti i tako Zadru dali krila, kontrolirali smo susret praktički cijelo vrijeme. Kroz cijelu seriju se pokazuje da momčad koja osvoji skok ima kontrolu nad utakmicom. Mi smo danas skakački ponovno bili iznad njih, energija je bila fenomenalna i zasluženo smo pobijedili. Na kraju, mislim da je najpoštenije da majstorica odlučuje o prvaku, ne može biti ljepše od toga – zaključio je Karakaš.