18 kol 2022
1. REGATA MINI KUPA VSD Kadeti Veslačkog kluba Jadran najuspješniji u Vrlici
Veslanje

1. REGATA MINI KUPA VSD Kadeti Veslačkog kluba Jadran najuspješniji u Vrlici

Prva ovogodišnja regata Mini Kupa Veslačkog saveza Dalmacije održana je na veslačkom centru Garjak u blizini Vrlike. Idealni uvjeti za veslanje na Peručkom jezeru donijeli su i odlične rezultate za kadete Jadrana, koji su bili najbolji u ukupnom poretku u svom uzrastu.

Regate Mini Kupa održavaju se na sprinterskoj dionici duljine 500 metara, a namijenjene su uglavnom za kadete, iako nastupaju i uzrasti mlađih juniora te juniora, ali samo u ograničenim disciplinama.

Jadranaši su nastupili samo u kategorijama kadeta A i B, uz jednu posadu mlađih juniora. Ukupno su kadeti Jadrana osvojili devet medalja od čega četiri prva, tri druga i dva treća mjesta.

Prva mjesta osvajali su četverac na pariće u sastavu Mateo Matešić, Bartol Cuković, Rafael Brkić, Toni Čurković, dvojac na pariće kadetkinja Dora Turčinov i Viktorija Aleta, samac kadeta Toni Čurković i četverac GIG kadeta u sastavu Adi Hadžić, Enzo Melada, Frano Kolega, Toni Zalović i kormilar Franko Božić.

Drugi su bili Dora Turčinov u samcu kadetkinja, Bartol Cuković i Mateo Matešić u dvojcu na pariće kadeta i četverac GIG mlađih kadeta u sastavu Teo Škarpona, Adrian Vidović, Nikica Ćurko, Franko Božić i kormilar Toni Čurković.

Treća mjesta osvajali su Viktorija Aleta u samcu kadetkinja i četverac GIG kadeta u sastavu Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić, Rafael Brkić i kormilar Toni Čurković.

Četvrto mjesto osvojili su Luka Burela i Stipe Mihatov u dvojcu na pariće mlađih juniora dok Filip Matešić nije uspio završiti utrku u samcu mlađih kadeta.

Sljedeća regata Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije održati će se 26. lipnja u uvali Jazine u Zadru, ispred Veslačkog doma.

U Vrlici su s veslačima bili treneri Petar Milin i Marko Dragičević.