27 lip 2022
VELJKO MRŠIĆ: “I dalje smo u prednosti, ali četvrtu moramo odigrati bolje”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

VELJKO MRŠIĆ: “I dalje smo u prednosti, ali četvrtu moramo odigrati bolje”

Nakon velike drame i preokreta u trećoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske, Split je smanjio zaostatak u seriji na 2-1. Zadrani su imali niz prilika da već u ovom susretu završe priču i osvoje naslov prvaka, ali nisu ih iskoristili. Od samoga početka, kada su brzo otišli na dvocifrenu razliku, preko nastavka u kojemu su i dalje konstantno vodili pa do same završnice, kada su vrlo loše odigrali posljednji napad.

– Dobro smo ušli u utakmicu, imali i +16, međutim u drugoj četvrtini izgubili smo ritam i Split se do poluvremena vratio na -6, a onda se dogodio i onaj incident te isključenje Bursaća i Lukovića. U nastavku smo i dalje većim dijelom održavali prednost, no u završnici smo donijeli loše odluke, a Split malo bolje. Otišlo se u produžetak, gdje su oni bili bolji od nas – komentirao je Veljko Mršić.

Iako je otvaranje davalo naslutiti scenarij sličan onome iz prvih dviju utakmica na Višnjiku, u drugom poluvremenu nije to bio pravi Zadar.

– Bez obzira na greške te čak 19 izgubljenih lopti, opet smo bili u prilici za pobjedu. No, to je doigravanje. Split je pobijedio, ali i dalje smo u prednosti 2-1. Idemo dalje, već u srijedu nas očekuje nova utakmica i pokušat ćemo biti bolji.

Što treba popraviti uoči četvrte utakmice, koja je na rasporedu u srijedu u 20 sati također na Gripama?

– Za način na koji mi igramo, previše smo šutirali izvana i nismo imali dovoljno dubine, naročito od druge četvrtine nadalje. Uhvatili su nam i nekoliko napadačkih skokova i zabili neke koševe iz kontranapada. U četvrtoj utakmici svi segmenti moraju biti bolji, od obrane i skoka do manjeg broja izgubljenih lopti. Još ćemo sve dobro analizirati i pripremiti se za novu utakmicu – zaključio je Mršić.

Na drugoj strani Mile Karakaš, trener Splita, ostvario je prvi od tri koraka za koja je nakon gubitka druge utakmice u Zadru rekao da vjeruje.

– Da budem iskren, prije utakmice sam pomoćnicima rekao da je najbolji scenarij da okrenemo minus 15 i pobijedimo u gusto. Ova bi nam pobjeda trebala vratiti samopouzdanje jer, htio ili ne htio, malo počneš sumnjati u sebe nakon pet uzastopnih poraza od istog suparnika. Sad smo pokazali da možemo – rekao je Karakaš.

Drugi korak kojega priželjkuje splitski trener je pobjeda i u četvrtoj utakmici te povratak serije u Zadar.

– Momci su odigrali nevjerojatno požrtvovno. Bilo je povrataka iz ozljeda, grčeva. Tako ćemo morati igrati i u srijedu. Razbili smo led i sada je sve moguće. Borbenost je ključ, kada igraš na takav način neke ti se stvari moraju vratiti. Umor? Ovo je finale, još su maksimalno dvije utakmice, a to znači da sutra ne postoji – zaključio je Karakaš.