24 lip 2021
TURNIR U SARAJEVU Pretkadeti KK Zadar pobjednici, kadeti treći
KK Zadar

TURNIR U SARAJEVU Pretkadeti KK Zadar pobjednici, kadeti treći

Pretkadeti Košarkaškog kluba Zadar osvojili su prvo mjesto na 14. Međunarodnom šestoaprilskom turniru u Sarajevu, koji se proteklog vikenda igrao povodom dana grada Sarajeva.

Izabranici trenera Rajka Vidakovića su u konkurenciji ekipa domaćina KK Koš, Partizana i Sparsa uspjeli upisati sve tri pobjede te su zasluženo došli do naslova pobjednika.

– Dosta jak turnir na koji smo otišli bez velikih rezultatskih očekivanja, pogotovo što više od godinu dana nismo odigrali nijednu utakmicu. Međutim, uspjeli smo ostvariti sve tri pobjede. U prvom kolu uvjerljivo smo svladali domaćina turnira KK Koš, u polufinalu smo za sedam koševa bili bolji od Partizana, dok smo u finalu uvjerljivo sa preko 40 razlike pobijedili Spars. To je potvrda da u Zadru stasa jedna dobra generacija i zajedno s našim juniorima i seniorima, mislim da se događa renesansa zadarske košarke, za koju se nadam da će se oploditi i seniorskim naslovom – kaže Vidaković te ističe kako je odlazak na turnir u Sarajevo bio pun pogodak i za djecu i za klub.

– Djeca su bila presretna i vidi se da im fali igre, druženja i putovanja. Samo to što smo skupa s kadetima otišli na put u seniorskom autobusu im je puno značilo. A kamoli još pobjeda na turniru. To im je sigurno veliki poticaj da još jače rade i treniraju.

Na turniru u Sarajevu nastupili su i kadeti KK Zadar, koji su svoj nastup među ekipama KK Koš, Partizana i Budućnosti okončali na trećoj poziciji.

– Kako i pretkadetima tako i kadetima rezultat nije bio primaran. Igrali su i oni jako dobro, ali su odmah u prvom kolu izgubili od Partizana. Nakon toga poraženi su i od domaćina KK Koš u gustoj završnici, ali su na kraju uspjeli pobijediti dobru momčad Budućnosti i završiti na trećem mjestu. Mislim da je ovo i za njih bilo jako dobro iskustvo – rekao je Vidaković, koji nije propustio priliku i pohvaliti vodstvo kluba zbog načina na koji stvari funkcioniraju u posljednje vrijeme.

Foto: KK Koš

– Zadnjih nekoliko godina Uprava kluba radi fenomenalan posao. Skaut služba radi sjajno, dovodi igrače koji nam nedostaju u omladinskom pogonu. Financijski smo jako dobro riješeni i mogu slobodno reći kako je KK Zadar naprosto procvjetao što se vidi po rezultatima u svim selekcijama. Zbilja imamo dobre generacije i dosta potencijala u omladinskom pogonu, što pokazuje i rezultat juniora koji su postali državni prvaci, a iz redova Zadra je stigao i MVP cijelog prvenstva. Ima tu još mladih igrača iz te generacije koji kucaju na vrata prve momčadi – zaključio je Vidaković.

Sastav pretkadeta KK Zadar: Filip Skelin, Vito Perković, Michael Ružić, Niko Ružić, Toni Torbarina, Roko Zdrilić, Vice Grbić, Branko Stojanov, Roko Pervan, Ante Madunić, Andro Mirčeta, Ante Skandali, Ante Mustać, Stipe Ivanković, Domagoj Batur, Mate Sorić. Treneri: Rajko Vidaković i Petar Popović.

Sastav kadeta KK Zadar: Gabriel Karamarko, Dino Zubčić, Manuel Dundović, Jurica Zagoršak, Roko Lukić, Josip Badrak, Niko Šare, Nino Kotrulja, Lovre Fabulić, Ivan Njegovan, Toni Gladović, Frane Šango, Luka Bilokapić, Marko Viduka. Trener: Toni Matešić.