24 lip 2021
PET KOMADA Donatovke uvjerljive i protiv Marjana!
Foto: Sport023
Nogomet

PET KOMADA Donatovke uvjerljive i protiv Marjana!

Nogometašice Donata došle su do nove pobjede u Ligi za ostanak. U dvoboju 5. kola Zadranke su na domaćem terenu ugostile igračice Marjana te su ostvarila uvjerljivu pobjedu 5:1. Ovakvim ishodom naše su igračice, nakon ostanka u ligi, ispunile i drugi cilj, a to je da sezonu završe s pozitivnom gol razlikom, koja sada iznosi +7.

S obzirom da ih do kraja prvenstva očekuje još samo utakmica protiv Neretve, s kojom imaju omjer 11:1, trebalo bi se dogoditi pravo malo čudo da Donatovke do tog cilja i ne dođu.

Što se same jučerašnje utakmice tiče pobjednik je bio poznat već nakon prvih 45 minuta, kada je na semaforu stajalo 4:1 za Donat. Pogotke za domaću ekipu postigle su Ivana Kirilenko u 2., Paula Bačić u 15. te Ivana Ćubić u 42. i 44. minuti, dok je jedini gol za gošće u 14. minuti zabila Lana Rusković. Konačnih 5:1 postavila je u 88. minuti Ina Fridrih.

– Razlika u kvaliteti je bila vidljiva od samog početka. Čestitam mojim igračicama na uloženom trudu i na odlično odigranoj utakmici. Idemo sada odraditi još ovaj tjedan, nakon kojega slijedi odmor pa pripreme za ono što nas čeka sljedeće sezone – rekao je nakon susreta Jure Perković, trener Donata.

Utakmicu protiv Neretve, s kojom će zaključiti i više nego uspješnu premijernu sezonu u Prvoj ligi, igračice Donata odigrat će u subotu na Stanovima.