26 velj 2024
TRENER PRVAKA Marko Selin: “Ovu medalju posvećujem Matku Zrniću i Manuelu Cani Petaniju”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

TRENER PRVAKA Marko Selin: “Ovu medalju posvećujem Matku Zrniću i Manuelu Cani Petaniju”

Marko Selin, trener koji je nakon 20 godina odveo juniore Košarkaškog kluba Zadar do naslova prvaka Hrvatske, bio je, naravno, presretan nakon pobjede u velikom finalu protiv Cedevite.

– Čestitam svojim igračima na pobjedi i kruni odlične sezone, ali i momcima iz Cedevite koji su odigrali vrlo dobro i borili su se do kraja. Igrali smo pravo zadarski, pokazali veliko srce i zasluženo pobijedili – kazao je Selin.

Zadrani su na poluvremenu bili u minimalnom zaostatku od “pola koša”, no u trećoj dionici su napravili razliku, koju su znali sačuvati do kraja.

– Prvo poluvrijeme bilo je malo nervozno, što je i normalno s obzirom da je finale i da su mladi dečki. Znali smo da moramo ostati agresivni u obrani, što smo i napravili i da će nam onda otvoriti i šut. Naš je forte inače igra s “četiri mala” te šutevi koje pogađamo nakon pravovremenih dodavanja. Kada nam se to otvorilo, prelomili smo utakmicu.

Selinova momčad do naslova prvaka došla je bez ijednog poraza u cijeloj sezoni. Uvjerljivo su pobijedili sve utakmice u Dalmatinskoj ligi, potom i dvije eliminacijske na putu do završnog turnira te konačno Bosco u polufinalu i Cedevitu u finalu.

– Sezona je, iako vrlo zahtjevna i turbulentna zbog svega što se događalo vezano s virusom, na kraju ispala odlična. Momci su jako dobro trenirali i zaslužili su ovaj uspjeh. Osim toga, mnogi od njih su participirali i u drugoj momčadi, koja je igrala Prvu seniorsku ligu i tamo stjecali vrijedno iskustvo. Ovaj trofej je sjajan rezultat za klub, jer sama činjenica da toliko dugo nije osvojen nešto govori, ali očekujem da će se prava vrijednost našega rada tek vidjeti u budućnosti, kada ovi momci “pokucaju na vrata” prve momčadi. Jer to i jest osnovni cilj cijelog omladinskog pogona – istaknuo je Selin, koji je na kraju htio dodati još nešto.

– Ovu medalju posvećujem Matku Zrniću i Manuelu Cani Petaniju.