24 srp 2024
OPET JE ZADAR PRVAK DRŽAVE! Buljan, Brala i Klarica odveli juniore do naslova
Košarka

OPET JE ZADAR PRVAK DRŽAVE! Buljan, Brala i Klarica odveli juniore do naslova

Juniori Košarkaškog kluba Zadar osvojili su naslov prvaka Hrvatske! U finalu u Zagrebu pobijedili su domaćina završnog turnira Cedevitu Junior rezultatom 75:86.

Prvi je to juniorski naslov državnog prvaka za KK Zadar nakon puna dva desetljeća.

Momčad Marka Selina bila je dominantna tijekom cijele sezone, koju je završila bez ijednog poraza, počevši od Dalmatinske lige, preko dviju eliminacijskih utakmica pa sve do završnog turnira, na kojemu je pobijedila Bosco i Cedevitu.

Samo finale prelomljeno je u trećoj četvrtini. Nakon što je na poluvremenu Cedevita vodila s minimalnih 33:32, Zadar je treću dionicu dobio sa 21:31 i početkom četvrte tricom Klarice poveo +12, 54:66.

Cedevita se u 34. minuti približila na -4, 64:68, ali su sjajni Klarica tricama i Brala dvicama vratili svojima dvocifrenu prednost, 67:78, četiri minute prije kraja. A kada je Klarica pogodio još jednu tricu, svoju petu, za 71:83 u 39. minuti, zadarsko slavlje moglo je početi.

Fantastičan je kod Zadra bio trojac Tomislav Mihael Buljan (30 poena, 10 skokova), Duje Brala (21 p) i Krševan Klarica (17 p). Prvaci Hrvatske još su postali: Filip Paponja, Toni Dević-Obradović, Lovre Klarić, Domagoj Horvat, Antonio Sikirić, Lovre Stanović, Maksim Matulina i Ante Beljan. Uz trenera Marka Selina stručni stožer čine pomoćni trener Toni Dijan, voditelj omladinskog pogona Tihomir Bujan te fizioterapeut Renee Grdović.

KOMPLETNA STATISTIKA

Čestitke!