17 sij 2022
Zadranin David Skukan s pionirima Osijeka osvojio Hrvatski nogometni kup
Mlađe kategorije

Zadranin David Skukan s pionirima Osijeka osvojio Hrvatski nogometni kup

Mladi nogometaši Osijeka pobjednici su Hrvatskog nogometnog kupa, nakon što su u finalu igranom na igralištu Branko Čavlović-Čavlek u Karlovcu s 1:0 pobijedili vršnjake iz Dinama.

Veliku ulogu u osvajanju Kupa imao je i David Skukan, 15-godišnji Zadranin, koji igra na poziciji stopera. Svojim odličnim igrama u obrani dao je velik doprinos klubu sa Drave, a u četvrtfinalnoj utakmici protiv Lokomotive se dvaput upisao i u strijelce.

Davidova karijera krenula je u NK Zadru, iz kojeg prije tri godine prelazi u Nogometni klub Abeceda sporta, gdje kreće njegov nogometni uzlet. Njegove igre u dresu Abecede nisu promaknule osječkim skautima te su ga prošlog ljeta doveli u svoje redove, u jednu od najboljih nogometnih škola u državi. Osim iznimnog nogometnog talenta, David je i odličan učenik 1. razreda srednje škole, gdje se obrazuje za računalnog tehničara.

– Presretan sam. Neopisiv je osjećaj osvojiti Kup i biti dio ove momčadi. Imamo odličnu klapu i iznimno nadarenu generaciju. Naporno radimo cijelu sezonu i to nam se vraća na najbolji mogući način – kazao nam je David.