16 kol 2022
Odbojkaši Sveučilišta u Zadru izborili plasman na završnicu
Odbojka

Odbojkaši Sveučilišta u Zadru izborili plasman na završnicu

Zagreb je bio prethodna dva dana bio centar studentske odbojke, jer se igrala poluzavršnica studentskog prvenstva Hrvatske u odbojci, na kojoj su sudjelovali i odbojkašice i odbojkaši Sveučilišta u Zadru.

U prvoj utakmici odbojkaši su izgubili od ekipe Sveučilišta u Zagrebu (0:2), dok su u drugoj utakmici, koja je odlučivala o putniku na završnicu, pobijedili ekipu Sveučilišta Sjever (2:0). Odbojkaši su se tako drugu godinu zaredom plasirali na završnicu UniSport Finals, gdje će sudjelovati četiri najbolje studentske ekipe iz Hrvatske.

Odbojkašice su u prvoj utakmici pobijedile ekipu Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru (2:1), dok su u drugoj utakmici protiv ekipe Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment izgubile u dramatičnoj završnici trećeg seta rezultatom 18:16 (1:2) i tako završile natjecanje u ovoj sezoni. Čestitke curama na borbenosti i prikazanoj igri.

Odbojkaši Sveučilišta u Zadru: Domagoj Pernjak, Rajko Marinović, Ante Barišić, Lovre Babić, Karlo Buterin, Karlo Mičić, Marko Režić, Reza Javidi, Šime Diklić, Lovre Dundov, Andro Kasunić.

Odbojkašice Sveučilišta u Zadru: Franka Volpi Kobal, Vana Mrduljaš, Simona Nikpalj, Manuela Miklaj, Enea Mujagić, Mia Puljek, Magdalena Polaček, Martina Maričević. Trener: Marko Surać.