24 lip 2021
VELIKA ČAST Roko Jurlina pomoćni trener U-14 reprezentacije Hrvatske
Foto: Šime Zelić
Domaća košarka

VELIKA ČAST Roko Jurlina pomoćni trener U-14 reprezentacije Hrvatske

Tri lijepa priznanja za stručni rad stigla su proteklih dana na adresu Košarkaškog kluba Sonik Puntamika. Hrvoje Vlašić, trener prve momčadi, dobio je priznanje struke za najboljeg trenera HT Premijer lige ove sezone, Stipe Kuliš, pomoćni trener seniora, imenovan je izbornikom kadetske reprezentacije Hrvatske, dok je Roko Jurlina, trener juniorske i kadetske momčadi te voditelj škole košarke u klubu, imenovan pomoćnikom U-14 reprezentacije.

– Za mene je velika čast i zadovoljstvo predstavljati svoju zemlju u bilo kojem obliku. Kada sam primio poziv izbornika Darka Kuncea, ni trenutka nisam dvojio. Još kao igrač prošao sam sve mlade reprezentativne kategorije, tako da sam upoznat sa sustavom. Ovaj poziv smatram nagradom za dosadašnji trenerski rad, ali naravno podstrekom za dalje – kaže Jurlina, odnedavno i magistar prava.

– Činjenica da u radu mladih reprezentativnih selekcija sudjeluju dva trenera iz našeg kluba je velika stvar. Dakako, i što je naš glavni trener Hrvoje Vlašić izabran za najboljeg trenera sezone u HT Premijer ligi. Čestitam im obojici i veselim se novim zajedničkim izazovima – dodao je Roko.

U-14 reprezentaciju Hrvatske ovo ljeto očekuju pripreme za “Slovenia Ball”, koji se tradicionalno održava krajem kolovoza kao jedna vrsta neslužbenog Europskog prvenstva za pretkadete.