16 kol 2022
NAKON KUPA Jerko Jurlina s Mladosti osvojio i prvenstvo Hrvatske!
Vaterpolo

NAKON KUPA Jerko Jurlina s Mladosti osvojio i prvenstvo Hrvatske!

Veliki uspjeh vaterpolista zagrebačke Mladosti, koji su nakon 13 godina uspjeli osvojiti naslov prvaka Hrvatske, ima i zadarski potpis. I to na vratarskoj poziciji, gdje su dvojica “Žabaca” bivši članovi VK Zadra 1952. Jedan je Zadranin, Jerko Jurlina, a drugi Ivan Marcelić, rođeni Zagrepčanin, ali porijeklom iz Zadra, odakle su roditelji njegovih roditelja.

Mladost je ove sezone osvojila oba domaća trofeja, kup i prvenstvo Hrvatske. I dok je u Kupu junak bio Jurlina, u finalu je prvo ime bio Marcelić, koji je obranio ključne peterce u majstorici finalne serije. Zagrepčani su tako u pravoj sportskoj drami okrunili veliki preokret, nakon što su izgubili prve dvije utakmice.

Foto: HAVK Mladost

– Serija je bila izuzetno teška, prve dvije utakmice nismo odigrali dobro i došli smo u Dubrovnik, gdje su manje-više svi mislili da je gotovo i otpisali su nas. No, uspjeli smo “skupiti glave”, odigrati tri odlične utakmice i napraviti veliki preokret. Serija je zaista bila jako iscrpljujuća i fizički i psihički, ali tim je veća bila naša sreća nakon konačne pobjede – kaže Jurlina.

Sezona je za njega i suigrače bila vrlo duga i naporna, no završila je na najbolji mogući način.

– Imali smo puno različitih situacija s kojima se do sada nismo susretali, prvenstveno zbog koronavirusa. Bilo je i mnogo “naguranih” utakmica i nije to bilo lako izdržati. Osvojili smo Kup, ispali iz Europa kupa i bili četvrti u regionalnoj ligi, što nam je malo poljuljalo samopouzdanje, ali na kraju smo uspjeli osvojiti prvenstvo i na pravi način zaključiti sezonu. Mladost nije bila prvak još od 2008. i presretni smo što smo to uspjeli ostvariti – dodao je mladi zadarski vratar.