11 kol 2022
DRUGA FINALNA Antonio Jordano: “Krećemo od 0:0, moramo ostati maksimalno fokusirani”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

DRUGA FINALNA Antonio Jordano: “Krećemo od 0:0, moramo ostati maksimalno fokusirani”

Večeras u 18 sati u Dvorani Krešimira Ćosića na rasporedu je druga utakmica finala doigravanja prvenstva Hrvatske između košarkaša Zadra i Splita. U seriji na tri dobivene Zadar vodi 1-0, nakon što je u prvoj utakmici uvjerljivo slavio s 81:53.

– Odigrali smo jako dobru utakmicu, ali to u kontekstu ove druge ne znači apsolutno ništa. Može nam tek poslužiti kao primjer kako trebamo igrati. Krećemo opet od 0:0 i moramo ući u utakmicu maksimalno agresivno i fokusirano te ispunjavati ono što smo se dogovorili s trenerom iz obrane u obranu, iz napada u napad, baš kao i prije dva dana – kaže Antonio Jordano i dodaje.

– Najvažnije je da igramo kao momčad. Ako tako bude, vjerujem da imamo dobre šanse da dođemo i do druge pobjede.

Veljko Mršić kroz karijeru je već odigrao i vodio podosta serija doigravanja u kojima su momčadi uvjerljivo pobjeđivale, a nekoliko dana kasnije gubile utakmice ili obratno. I na to je upozorio igrače.

– Očekujem dobrog Splita, ipak je to momčad koja je u polufinalu dvaput uvjerljivo pobijedila Cibonu. Mi nemamo pravo na opuštanje, bez obzira što smo ih pobijedili četiri puta zaredom. Moramo nastaviti igrati onako kao u prvoj utakmici, jer napravili smo tek jedan korak. Za osvojiti naslov prvaka, što je naša želja, trebaju nam tri pobjede i zato je ova druga utakmica od iznimne važnosti – ističe Mršić.