25 lip 2022
PH U ŠTAFETAMA AŠK Zadar osvojio dva srebra, AK Fortius dvije bronce
Atletika

PH U ŠTAFETAMA AŠK Zadar osvojio dva srebra, AK Fortius dvije bronce

U Zagrebu je proteklog vikenda održano prvenstvo Hrvatske u štafetama za mlađe kategorije, na kojemu je nastupilo gotovo 150 štafeta, među kojima i predstavnici dva zadarska kluba, AŠK Zadar te AK Foritus.

Predstavnici AŠK-a osvojili su dvije srebrne medalje. Prvu je osvojila mlađe kadetska štafeta 100-200-300-400 u sastavu M. Zubčić, E. Nižić, D. Krpeta, L. Mandić, a drugu kadetska štafeta na 4×300 u sastavu L. Stipić, K. Nižić, E. Nikpalj, E. Pucar.

Nastupila je i kadetska štafeta mix 4×100 u sastavu A. Novaković, E. Nikpalj, K. Nižić, E. Pucar, ali nažalost nije završila utrku jer im je ispala palica.

AK Fortius predstavljalo je 18 atletičara i atletičarki, koji su osvojili dvije brončane medalje.

Prvu su, u disciplini 4×60 m mješovito, osvojili Noa Stipić, Katarina Madžar, Rok Milanja i Paula Zubčić, a drugu mlađe kadetkinje u disciplini 100-200-300-400 u sastavu Hana Miloševski, Katarina Madžar, Nina Vrdoljak i Lukrecija Jerkov..

Štafeta Fortius 2 u sastavu Venci Šimunić, Antica Vrandečić, Luna Lozić, Jakov Pijaca osvojila je 5. mjesto. Mješovita štafeta 4×200 za mlađe kadete i kadetkinje u sastavu Noa Stipić, Paola Zubčić, Venci Šimunić, Nina Vrdoljak osvojila je 4. mjesto, gdje im je medalja pobjegla za 14 stotinki.

U konkurenciji kadeta i kadetkinja atletičari Fortiusa zauzeli su dva šesta mjesta. Najprije je štafeta u sastavu Mare Mijolović, Jana Bujan, Melani Pavlović, Miriam Medved trčala najtežu utrku dana, jer su djeca mahom skakači i sprinteri i za tu se utrku nisu posebno pripremali, ali su svejedno istrčali odličan rezultat. A potom je vrlo dobar nastup imala i mješovita štafeta u sastavu Maja Kurta, Luka Kulišić, Jana Bujan i Grgo Dominik Anzulović.