24 lip 2021
Košarkaši Sveučilišta u Zadru slavljem protiv Rijeke izborili dodatne kvalifikacije
Domaća košarka

Košarkaši Sveučilišta u Zadru slavljem protiv Rijeke izborili dodatne kvalifikacije

Danas su u dvorani broj 3 na Višnjiku odigrane tri utakmice kvalifikacija za završnicu studentskog prvenstva Hrvatske gdje su nastupile ekipe Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Rijeci.

Sve tri utakmice su ponudile kvalitetnu i zanimljivu košarku jer se radi o ekipama koje spadaju u sam vrh studentske košarke u Hrvatskoj.

Ekipa Sveučilišta u Splitu je u prvoj utakmici pobijedila  Sveučilište u Rijeci rezultatom 66:59, da bi u drugoj utakmici pobijedili Sveučilište u Zadru rezutatom 72:61 i time osigurali prvo mjesto i odlazak na završnicu.

Treća utakmica između Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Rijeci odlučivala je o drugom mjestu i putniku u dodatne kvalifikacije. Tu utakmicu pobijedila je ekipa Sveučilišta u Zadru rezultatom 59:51, te će sljedeći tjedan u Zagrebu igrati dodatne kvalifikacije za završnicu protiv Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru i ZŠEM-a.

Rezultati:

Sveučilište u Splitu – Sveučilište u Rijeci 66:59

Sveučilište u Splitu – Sveučilište u Zadru ( Barbaroša 19, Erslan 15, Vujičić 10 ) 71:62

Sveučilište u Zadru ( Barbaroša 26, Vujičić 16, Zelanto 13 ) – Sveučilište u Rijeci 59:51

Sastav ekipe Sveučilišta u Zadru:

Roko Erslan, Vito Barbaroša, Filip Vujičić, Niko Manojlović, Duje Mavra, Luka Smoljan, Dominik Zelanto, Mate Dugandžić, Gabrijel Majica, David Begić, Domagoj Cicero i Maro Burčul. Trener: Tonći Jerak