16 kol 2022
DALMATINSKA LIGA Atletičari AK Alojzije Stepinac iz Makarske donijeli 17 odličja
Atletika

DALMATINSKA LIGA Atletičari AK Alojzije Stepinac iz Makarske donijeli 17 odličja

U Makarskoj je održano 2. kolo Dalmatinske atletske lige, na kojem su se u odličnom izdanju predstavili atletičari AK Alojzije Stepinac. Zadrani su ukupno osvojili 17 odličja.

Mlađi junior Branimir Nakićen je u seniorskoj konkurenciji osvojio dva druga mjesta s dva osobna rekorda i to u utrkama na 100 i 200 metara (11,61 sek i 23,81). Seniori su ostvarili još tri zapažena plasmana. Antonia Džaja je bila druga u skoku u dalj, a Juraj Bilaver u utrci na 1500 m. Treće mjestu u istoj disciplini u muškoj konkurenciji je osvojio David Dragaš.

Seniori AK Alojzije Stepinac

Božo Perinović je dominirao je u kategoriji mlađih kadeta s tri zlatna odličja. U bacanju vortexa ostvario je najbolji rezultat sezone u Hrvatskoj (46.17 m). Drugo zlato osvojio je i utrci na 100 m, a bio je i član zlatne štafete 4×100 m u kojoj su još trčali Dorijan Jurešić, Bruno Dujić i Vito Jurjević.

U konkurenciji mlađih kadetkinja Buga Marfat je bila srebrna (39.66 m), a Ariana Tabak brončana (39.31 m). Obje su pri tome ostvarile svoje osobne rekorde. U utrci štafeta 4×100 m mlađe kadetkinje AK Alojzije Stepinac su bile brončane, a uz Marfat i Tabak u postavi su bile Rafaela Župan i Nika Arambašić.

Šest odličja donose oni najmlađi. Bruno Dujić je utrci limača rođenih 2012. godine bio srebrni, baš kao i Stela Pleša na istoj dionici za djevojčice (2011.). Dorijan Jurešić (2010.) je bio drugi u skoku u dalj i utrci na 100 m, a uz zlato sa štafetom mlađih kadeta osvojio je i odličje istog sjaja u utrci štafeta u konkurenciji limača. Postavu su još činili Bruno Dujić, Arijan Antonina i Rino Jurjević. Natali Barišić (2011.) je uz osobni rekord osvojila broncu u bacanju vortexa.