04 pro 2021
U DRESU KRKE Rok Stipčević i Jure Škifić osvojili slovenski Kup!
Foto: KK Krka
Košarka

U DRESU KRKE Rok Stipčević i Jure Škifić osvojili slovenski Kup!

Rok Stipčević i Jure Škifić sa svojom su Krkom osvojili naslov pobjednika slovenskog Kupa. Košarkaši iz Novog Mesta u finalu su pobijedili Tajfun iz Šentjura rezultatom 72:66, dok su u polufinalu senzacionalnim preokretom bila bolji od favorizirane Cedevite Olimpije.

Jure Škifić (Foto: KK Krka)

Svega 53 sekunde prije kraja Olimpija je imala osam poena prednosti, 72:80. Krka je uspjela smanjiti -3 (77:80), da bi tri sekunde prije kraja Luka Rupnik napravio nesportsku pogrešku na Luki Laporniku. Kapetan Krke pogodio je oba slobodna bacanja, a onda i tricu sa zvukom sirene za 82:80 i veliko slavlje njegove momčadi.

Lapornik je susret završio s 19 poena te kasnije ponio titulu najkorisnijeg igrača završnog turnira, dok je zadarski dvojac Stipčević – Škifić postigao 11, odnosno osam koševa.

Rok Stipčević (Foto: KK Krka)

U finalnoj utakmici protiv Tajfuna najefikasniji igrač Krke bio je Stipčević sa 12 poena te po četiri skoka i asistencije, dok je Škifić pridodao osam poena, uz četiri skoka i dvije asistencije.

Rok je u karijeri dvaput bio prvak Hrvatske i dvaput osvojio Kup Krešimira Ćosića sa Zadrom, dok je 2019. sa Lietuvos Rytasom osvojio kup Litve. Jure je, pak, 2015. sa Novosibirskom osvojio rusku Superligu i Kup.