19 kol 2022
Košarkaši Sveučilišta u Zadru idu po završnicu studentskog prvenstva
Domaća košarka

Košarkaši Sveučilišta u Zadru idu po završnicu studentskog prvenstva

Nakon što su prošloj sezoni osvojili treće mjesto na studentskom prvenstvu Hrvatske u košarci, košarkaši Sveučilišta u Zadru sutra će sudjelovati na kvalifikacijama koje će biti održane u “trici” Krešinog doma u Zadru.

Osim Sveučilišta u Zadru, nastupit će još i Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Rijeci. Prvoplasirana ekipa će se plasirati na završnicu UniSport Finals koja će se održati u Splitu od 17. do 20.07., a drugoplasirana ekipa će u dodatne kvalifikacije.

Kakva su očekivanja rekao nam je kapetan Sveučilišta u Zadru, Duje Mavra.

– Moji suigrači i ja veselimo se što natjecanja počinju nakon duge pauze. Očekujem dobru košarku na Višnjiku jer sve tri ekipe ove sezone sa svojim rosterima i kvalitetom spadaju u sam vrh studentske košarke u Hrvatskoj. Žao mi je što zbog epidemioloških mjera nema navijača u dvorani jer ipak igramo pred svojom publikom u Zadru.

Istaknuo je Mavra i jednu zanimljivost.

– Bit će malo neobično što će naš dojučerašnji kapetan Nikola Jadrijev biti u dresu Sveučilišta u Rijeci na suparničkoj strani. Meni je čast što sam nakon njega dobio kapetansku traku. Našeg bivšeg kapetana ćemo ugostiti kako i zaslužuje za sve one godine što je napravio za naš dres i naše Sveučilište, međutim, na parketu nema popusta za nikoga – zaključio je Mavra.