29 ožu 2024
UŠLE U POZITIVNU GOL RAZLIKU Donat uvjerljiv u gostima kod Viktorije
Nogomet

UŠLE U POZITIVNU GOL RAZLIKU Donat uvjerljiv u gostima kod Viktorije

Do četvrte pobjede u isto toliko utakmica u Ligi za Ostanak došle su jučer nogometašice Donata. One su u dvoboju 4. kola na gostovanju u Slavonskom Brodu rezultatom 6:0 bile bolje od Viktorije.

S nova tri boda zadarska je ekipa dva kola prije kraja natjecanja potvrdila i prvo mjesto u skupini što će ih u konačnom poretku smjestiti na peto mjesto s čime u klubu mogu biti itekako zadovoljni.

Što se same jučerašnje utakmice tiče, svaka neizvjesnost izostala je već nakon prvih 45 minuta nakon kojih su gostujuće igračice imale prednost od 5:0. Mrežu domaćih načela je Petra Barbir u 12. minuti iz kaznenog udarca. Na 2:0 povisila je u 29. Paula Bačić, da bi Ivana Kirilenko u 40. pogodila za 3:0. Tri minute kasnije Barbir je zabila i svoj drugi gol za 4:0, a samo minutu kasnije do zgoditka za 5:0 došla je i Roberta Savčić. Konačnih 6:0 postavila je Sara Ivandić u 60. minuti.

– Čestitam mojim igračicama na odličnoj utakmici. Od prve minute smo dominirali, stvarali šanse i vrlo rano otvorili utakmicu pogotkom. Do kraja prvog poluvremena smo postigli još četiri što je bio signal da u drugi dio ubacimo četiri igračice iz naše škole nogometa s čim sam jako zadovoljan. Još sam zadovoljniji s tim što smo uspjeli ući u pozitivnu gol razliku s čim se ove sezone u cijeloj ligi mogu pohvaliti tek Split, Osijek i Dinamo. Cilj nam je u posljednja dva kola ostati u plusu i svi skupa ćemo dati sve od sebe da ga ostvarimo – kaže Jure Perković, trener Donata.

Nakon četiri kola u Ligi za ostanak igračice Donata uvjerljivo drže prvu poziciju s 10 bodova, a slijede Marjan sa 7, Neretva s 4 te Viktorija s 1 bodom.

Do kraja sezone Donatovke će odigrati još dvije utakmice i to obje kod kuće. U 5. kolu snage će odmjeriti protiv Marjana, dok će od uspješne sezone oprostiti susretom protiv Neretve.