11 kol 2022
TENISKA NADA Chiara Jerolimov prvakinja Hrvatske do 16 godina!
Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik
Tenis

TENISKA NADA Chiara Jerolimov prvakinja Hrvatske do 16 godina!

Chiara Jerolimov, 14-godišnja tenisačica rodom iz Preka, postala je prvakinja Hrvatske u konkurenciji do 16 godina. I to bez izgubljenog seta! Do titule je došla na prvenstvu Hrvatske, koje je odigrano na terenima Športskog centra Višnik, a u organizaciji TK Zadar 08, čija je članica i sama Chiara.

U finalu je pobijedila Emu Midžić iz Vinkovaca sa 2-0 u setovima, 6:4 i 6:4. U drugomu setu Midžić je imala 3:0 i 4:2, ali je Jerolimov, izvrsno pripremljena, vođena i mentalno jaka, preokrenula igru u svoju korist i na kraju zasluženo trijumfirala.

Uz to, Chiara je u konkurenciji parova, zajedno s partnericom Nerom Tešankić, osvojila drugo mjesto.

Ema Midžić i Chiara Jerolimov (Foto: HTS)

Prvi put u povijesti Zadar, konkretno TK Zadar 08, ima državnu prvakinju u konkurenciji do 16 godina. Chiara Jerolimov već je niz godina članica TK Zadar 08, ustrajna je, vrijedna i predana teniskoj igri, a zanimljivo je da dolazi iz klasične sportske i nogometne obitelji.

Djed Ivo bio je davno prvotimac Hajduka i Splita, stric Toni igrao je uspješno nogomet kao i otac joj Dado, dok joj je brat Giovanni nogometni vratar, trenutačno u Osijeku. A drugi djed bio je nadasve cijenjen i priznat sportski pedagog i izvrstan sportaš, Lučano Karlović, poznatiji i kao Zec.

Čestitke, Chiara!