27 srp 2024
Juniori Zadra ciljaju završnicu prvenstva Hrvatske
Foto: Šime Zelić
Košarka

Juniori Zadra ciljaju završnicu prvenstva Hrvatske

Juniori Košarkaškog kluba Zadar nastavljaju svoj put prema završnici prvenstva Hrvatske. Nakon što su u dalmatinskoj regiji uvjerljivo osvojili prvo mjesto bez poraza, igrači Marka Selina u subotu od 19 sati gostuju kod Podravca u Virju, u dvoboju kojega možemo nazvati osminom finala.

Naime, 16 momčadi podijeljeno je u četiri grupe, iz kojih će pobjednici izboriti plasman na završni turnir, s tom razlikom da se ne igra po klasičnom grupnom sistemu, već na izravnu eliminaciju. Dakle, pobijedi li Podravca, Zadar će 22. svibnja u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Cibone i Gorice, a pobjeda i u tom susretu vodi ga na završnicu.

– Naš cilj je otići do kraja, jer želimo da naši mladi igrači imaju što više kvalitetnih utakmica i da kroz njih pokažu svoju kvalitetu. Dosadašnjim dijelom sezone možemo biti vrlo zadovoljni jer smo, što kroz juniorsku ligu, što kroz Jazine, imali dosta dobrih utakmica i priliku da igrači napreduju. Sada želimo sezonu završiti na najbolji mogući način, ako bude moguće, naravno, i trofejom – kaže Marko Selin, trener juniora Zadra.

Grupa 1: Ribola Kaštela – Šibenka, Cedevita Junior – Vindija

Grupa 2: Gorica – Cibona, Podravac – Zadar

Grupa 3: Bosco – Kvarner, Alkar – Marsonia

Grupa 4: Split – Osijek, Dubrava – FSV