24 svi 2022
Mladi rukometaši Zadra 11. u Hrvatskoj
Rukomet

Mladi rukometaši Zadra 11. u Hrvatskoj

Na završnici prvenstva Hrvatske za rukometaše do 17 godina, koja se igrala u Poreču, mlada momčad RK Zadar 1954 zauzela je 11. mjesto.

Zadrani su imali taj peh da su u skupini prvoga kruga bili smješteni sa dvjema momčadima, koje su kasnije otišle sve do finala, Valpovkom i Rugvicom. U oba susreta doživjeli su poraze, a nakon što su u trećem bili bolji od domaćina Poreča, završili su u trokutu momčadi s istim omjerom 1-2. Tu je najbolje prošla Rugvica, koja je zbog tri gola bolje gol razlike od Zadra otišla u četvrtfinale.

Natjecanje su Zadrani nastavili razigravanjem od 9. do 16. mjesta, gdje su prvo pobijedili Zamet, potom su poraženi od Karlovca, da bi u susretu za 11. mjesto drugi put na turniru pobijedili domaćina Poreč rezultatom 26:24.

Naslov prvaka osvojila je Valpovka, koja je u finalu sa 26:23 pobijedila Rugvicu, dok je treće mjesto pripalo Akademiji Balić & Metličić u čijim je redovima jedan od najboljih igrača bio Zadranin Jakov Dujić. Jakov je izabran i za najboljeg srednjeg vanjskog igrača na turniru.

Rezultati

Skupina C: Zadar – Rugvica 21:27, Valpovka – Zadar 32:15, Zadar – Poreč 33:25.

Razigravanje 9. – 16.: Zadar – Zamet 31:25, Karlovac – Zadar 23:15, Zadar – Poreč 26:24.

RK Zadar U-17: Loris Hromin, Toma Žarković, Mario Ćustić, Niko Martinović, Vito Vasilj, Gabrijel Žepina, Bruno Galešić, Jakov Žarković, Lovre Korljan, Luka Vlakić, Eric Fratucanov, Ivan Kobaš, Stipe Perinović, Dino Grbić, Marino Vukić, Luka Kapović. Treneri: Matija Merhar i Nino Jerak.