26 lip 2022
Marcela Marić 28. na Europskom prvenstvu na dasci 1 metar
Skokovi u vodu

Marcela Marić 28. na Europskom prvenstvu na dasci 1 metar

Na Europskom prvenstvu u skokovima u vodu, koje se održava u Budimpešti, Marcela Marić završila je na 28. mjestu u konkurenciji 31 natjecateljice na dasci 1 metar.

Premda je ostala daleko od željenog plasmana u finale, koje je izborilo 12 najboljih djevojaka, Marić je tom dosegu bila daleko bliže nego što bi se to moglo zaključiti s obzirom na osvojene bodove (174.50).

Nakon trećeg od ukupno pet skokova držala je 12. mjesto, ali je u pokušaju četvrtog skoka napravila pogrešku pri doskoku te se samo spustila u bazen, bez da je izvela planirane elemente skoka.

– Dogodilo se nešto, što se svaki skakač nada da mu se nikada neće dogoditi, ali uvijek postoji ta mogućnost. Naročito na ovim daskama na 1 metar, koje nisu bile potpuno ravne, nego su padale malo prema naprijed, tako da je svaki put u naskoku trebalo stajati malo drugačije nego inače. Mnogima se to dogodilo na treningu, a meni, nažalost na natjecanju – kaže Marcela.

– Napravila sam takav naskok da, možda sam mogla i skočiti i dobiti pola ocjene, ali bila sam većinom stopala preko daske i mislim da je najbolje da nisam ni pokušavala. Nisam mogla vjerovati da mi se to dogodilo, ali što je tu je.

Šteta, jer prema onome što je do tada pokazala činilo se kako bi se prvi put u karijeri mogla naći u finalu na velikom natjecanju. Novi pokušaj ostvarenja tog cilja Marcela će imati u subotu u kvalifikacijama na 3 m.

– Nadam se da mi se neće ponovno dogoditi takva greška. Pogotovo jer će to vrlo vjerojatno biti moj posljednji nastup na veliki natjecanjima. Nakon ovog prvenstva, posvetit ću se fakultetu. Nastavit ću još malo trenirati i možda nastupiti na prvenstvu Hrvatske i vidjeti kako ide. Ako baš budem u super formi, možda se dogodi da u budućnosti odem još na neko EP, ali o tom potom. Sada je vrijeme da se posvetim drugim stvarima u životu – zaključila je Marcela.