24 svi 2022
JAN PALOKAJ: “Ako nametnemo naš ritam i energiju, Šibenka to neće moći pratiti”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

JAN PALOKAJ: “Ako nametnemo naš ritam i energiju, Šibenka to neće moći pratiti”

Košarkaši Zadra sutra u 17 sati imaju prvu meč loptu za plasman u polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske. Nakon uvjerljive pobjede u prvoj utakmici četvrtfinala u Dvorani Krešimira Ćosića 95:73, momčad Veljka Mršića je veliki favorit i u drugom dvoboju protiv Šibenke. I sve osim zadarskog “dvokoraka” bilo bi veliko iznenađenje.

– Teško je držati 40 minuta isti ritam, naročito nama koji igramo gotovo uvijek s deset igrača. Ali to nam daje širinu i mogućnost da, kada se utakmica lomi, budemo pravi i svježi – rekao je Mršić u najavi pa dodao.

– Utakmica se ne rješava u 10 ili 15 minuta, nego u 40 i to treba uvijek imati na umu. U Šibeniku neće biti lako, jer Šibenka na domaćem terenu igra bolje i ako utakmica uđe u njihov ritam sposobni su napraviti veliku seriju. Moramo biti bolji u obrani nego što smo bili u prvoj utakmici i fokusirani na svaki posjed. To će nas dovesti tamo gdje želimo biti, a to je plasman u polufinale već u petak.

Sličnog je razmišljanja i Jan Palokaj.

– Moramo od prve minute zaigrati onako kako smo zaigrali u posljednjoj četvrtini prve utakmice. Iako nam sam ulazak u utakmicu nije bio loš, kasnije smo imali neke rupe, koje ovaj put moramo svesti na minimum. Ako nametnemo naš ritam i energiju, mislim da oni to neće moći pratiti, prvenstveno zbog naše šire rotacije te individualne kvalitete. To je ključ za pobjedu – kazao je krilni igrač Zadra.