03 srp 2022
DVOSTRUKA KRUNA Ana Vrsaljko s Ragusom osvojila i prvenstvo Hrvatske
Košarka

DVOSTRUKA KRUNA Ana Vrsaljko s Ragusom osvojila i prvenstvo Hrvatske

Ana Vrsaljko sa svojom je Ragusom ove sezone osvojila dvostruku krunu! Nakon što je po prvi put u povijesti stigao do naslova pobjednika Kupa Ružice Meglaj-Rimac, dubrovački je klub osvojio i svoj prvi naslov državnih prvakinja, svladavši u finalu s 3:0 zagrebački Medveščak.

U finalnoj seriji Vrsaljko je bila jedna od ključnih igračica svoje ekipe. U prvoj utakmici u Dubrovniku postigla je 12 poena uz sedam skokova, u drugoj u Zagrebu bila je najefikasnija sa 23 poena i šest skokova, da bi u trećoj ponovno na domaćem terenu zabila 10 poena uz četiri skoka.

Ani je ovo bio peti naslov državne prvakinje te se po tome izjednačila s još jednom Zadrankom, Ivom Borović Gregov, kojoj je to pošlo za rukom s Medveščakom. Osim toga, Vrsaljko je ove sezone od strane trenera Premijer lige proglašena i najboljom igračicom.

Osim nje, u finalnoj seriji sudjelovale su još dvije Zadaranke u redovima Medveščaka, Iva Borović Gregov kao trenerica te Ana Mandić, koja je odigrala sjajnu treću utakmicu postigavši 22 koša, uz 13 skokova i šest asistencija.

Ženski košarkaški klub Zadar ove je sezone, nakon 15 godina, ispao iz najvišeg ranga hrvatske košarke, a dvije njegove bivše igračice dominirale su svaka u svojoj ekipi kroz finalnu seriju.

Može li ironija biti veća!?