17 sij 2022
OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE Marcela Marić završila na 35. mjestu
Skokovi u vodu

OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE Marcela Marić završila na 35. mjestu

Marcela Marić, najbolja hrvatska skakačica u vodu, kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju na dasci 3 metra završila je na 35. mjestu u konkurenciji 48 skakačica.

Rezultat je to koji gotovo sigurno znači da Zadranka neće nastupiti na svojim drugim Igrama, nakon Rio de Janeira 2016. Vizu za Igre dobit će 18 polufinalistica te još osam-devet skakačica, što znači se plasmanu realno može nadati 25-30 najboljih.

– Nažalost, nije prošlo onako kako sam se nadala. Dala sam stvarno sve od sebe i ne mogu biti previše razočarana, jer nisam napravila neke velike greške, ali bilo je puno više malih i tu se napravila bodovna razlika, koja bi mi vjerojatno bila dovoljna za željeni rezultat – kaže Marcela.

Marić je u kvalifikacijama, koje su također održane u Tokiju, odradila pet skokova u kojima je sakupila 241.10 bodova te ju je samo devet bodova dijelilo od 25. mjesta, koje gotovo sigurno jamči plasman na Igre.

– Moram priznati da je konkurencija bila puno jača nego što sam očekivala s obzirom na cijelu situaciju. Natjecanje je bilo na razini Svjetskog prvenstva i trebao je dosta velik broj bodova za polufinale. U najboljem slučaju mogla sam se tu “ugurati”, ali nažalost nije bilo sve onako kako sam planirala. Mogu reći da sam bolje odskakala na treningu prije toga, ali to je sport.

Foto: Jaki Franja

Sustav prema kojem se dijele norme za OI u skokovima u vodu vrlo je kompliciran i vezan je uz određene nacionalne kvote pa se još uvijek službeno ne zna tko će sve izboriti nastup na Igrama. Ipak, Marcela je svjesna da je za nju to gotovo nemoguće.

– Razočaranje, naravno, postoji, jer mi je ovo bio posljednji Svjetski kup i još uvijek je u meni miks emocija. Drago mi je što sam dala sve od sebe i ne mogu reći da sam nešto puno kiksala, ali sigurno ostaje žal. Još uvijek procesuiram u glavi sve to što se dogodilo i pokušavam se što brže koncentrirati na Europsko prvenstvo da to odradim kako treba.

Već ovaj tjedan našu najbolju skakačicu očekuje novi izazov, Europsko prvenstvo u Budimpešti.

– Cilj je ući u finale, što u karijeri još nisam uspjela i to bi bilo nešto što bi me usrećilo. Kada se osvrnem unatrag, drago mi je što sam bila u Riju i što se mogu nazvati olimpijkom, pogotovo kada znam koliko je to teško pa i sada kada nisam uspjela u drugom pokušaju – zaključila je Marcela.